Live

Video Momentul în care un pod din Taiwan se prăbuşeşte peste mai multe ambarcaţiuni

Data actualizării: Data publicării:

Șase persoane au fost rănite grav după ce un pod s-a prăbușit marţi într-un port din nord-estul Taiwanului, strivind mai multe bărci de pescuit, iar mai multe echipaje ar putea fi rămas blocate în interiorul ambarcaţiunilor, au anunţat autoritățile locale, potrivit Reuters.

Cel puțin nouă persoane au căzut în apă și șapte au fost salvate, şase persoane fiind rănite grav, a informat marţi Agenția Centrală de Știri din Taiwan.

Scafandrii i-au căutat pe cei care ar putea fi blocaţi în câteva bărci de pescuit, au declarat pentru Reuters doi oficiali guvernamentali din orașul-port Suao.

"Podul s-a prăbușit în jurul orei 9:30 dimineața, în timp ce un vehicul cisternă petrolieră se afla pe el, după care vehiculul a luat foc", a declarat Shih I-Chun, secretarul primarului orașului. „Ne-am temut că unii pescari ar fi putut fi blocaţi în bărci”, a explicat acesta.

Autoritățile au înființat un centru de urgență, iar armata a anunţat că militarii au ajutat la eforturile de salvare.

„Salvarea vieții este prioritară. Voi cere autorităților conexe să depună toate eforturile pentru salvare"', a spus premierul Taiwanului Su Tseng-chang într-o postare pe Facebook.

Prăbușirea podului, care transportă traficul peste portul mereu aglomerat, a avariat trei bărci de pescuit și două vehicule, inclusiv o cisternă, au transmis oficialii, deși motivul prăbușirii nu este clar, mai ales pe fondul vremii bune.

Luni seară taifunul Mitag, care a adus vânturi ce au bătut chiar şi cu 162 km / h, a trecut de nord-estul Taiwanului, a rănit 12 persoane și a produs o pană de curent care a afectat peste 66.000 de case, iar peste 150 de zboruri au fost anulate.

Sursa: Mediafax

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția Chinei, după ce noul preşedinte al Taiwanului a cerut să înceteze ameninţările

Noul preşedinte al Taiwanului cere Chinei „să înceteze intimidările militare”

VIDEO Bătaie în toată regula în Parlamentul din Taiwan. A durat ore întregi

China face presiuni înainte ca noul președinte al Taiwanului să preia mandatul și trimite 45 de avioane în jurul insulei

Partenerii noștri