Live

Netanyahu a respins revendicările Hamas pentru un armistițiu: „Suntem aproape de o victorie absolută”

Data publicării:
Benjamin Netanyahu, premierul Israelului. Foto: Profimedia Images

Premierul guvernului israelian, Benjamin Netanyahu, a respins revendicările Hamas pentru un armistițiu în Gaza și a promis că Israelul își va continua ofensiva în enclavă până va obține „victoria absolută”.

Netanyahu a făcut comentariile miercuri, la puțin timp după ce s-a întâlnit cu șeful diplomației americane, Antony Blinken, care a mers din nou în regiune, într-o încercare de a obține un acord de armistițiu.

„Suntem aproape de o victorie absolută”, a declarat Netanyahu, adăugând că operațiunea din Gaza ar putea să dureze pentru mai multe luni, nu ani. „Nu avem altă soluție”, a continuat Netanyahu.

El a exclus orice aranjament în care Hamas să rămâne la putere total sau parțial în Gaza. El a mai spus și că Israelul este „singura putere” capabilă să garanteze securitatea Gazei pe termen lung.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Spania refuză accesul navelor care transportă arme pentru Israel în porturile sale: „Orientul Mijlociu nu are nevoie de mai multe arme”

Israelul neagă la Curtea Internațională de Justiție că a comis "genocid" în Gaza: Plângerea Africii de Sud e "total ruptă" de realitate

Mai mulţi copii palestinieni răniţi în Gaza vor fi trataţi în România, anunță ministrul Rafila

Focuri de armă în apropierea ambasadei Israelului din Stockholm. Mai multe persoane au fost reţinute

Partenerii noștri