Live

Noul premier prorus al Slovaciei a blocat o livrare programată de armament în valoare de 40 de milioane de euro către Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Robert Fico, premierul Slovaciei. Foto: Profimedia Images

Guvernul slovac a decis să blocheze o livrare importantă de armament în Ucraina, în valoare de 40 de milioane de euro, potrivit angajamentelor pe care şi le-a asumat noul premier Robert Fico. Livrarea fusese programată de executivul anterior.

„Guvernul nu aprobă propunerea de donare de echipament militar Ucrainei” în valoare de peste 40 de milioane de euro, a anunţat pe site-ul oficial guvernul de la Bratislava, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Din noul guvern de coaliţie condus de către Robert Fico face parte un partid de extremă dreapta, prorus.

Noul premier al Slovaciei, social-democratul Robert Fico, a anunţat încetarea livrărilor de arme către Ucraina şi limitarea sprijinului acordat ţării vecine la doar o zi după numirea sa în funcție.

„Considerăm ajutorul pentru Ucraina doar un ajutor umanitar şi civil, nu vom mai furniza arme Ucrainei”, a declarat Fico, a doua zi după numirea sa în fruntea unui guvern de coaliţie asociat cu un partid de extremă dreapta prorus.

De altfel, el promisese încă din campania electorală că va înceta trimiterea de ajutoare militare în Ucraina.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lituania vrea ca Ucraina să atace Rusia cu armele livrate de Occident: „Trebuie să renunțăm la limitele stabilite”

Zelenski e supărat pe Occident pentru că ajutorul militar pentru Ucraina vine prea lent: „Un mare pas înainte, doi înapoi”

Răsturnare de situație în tentativa de asasinare a lui Fico. Atacatorul nu ar fi acţionat singur, așa cum se credea

Ucrainenii au distrus vânătorul rusesc de mine Proiect 266-M Kovroveţ: "Încă o zi proastă pentru flota rusă de la Marea Neagră"

Partenerii noștri