Live

Oficialii din țările G7 au ieșit dintr-o ședință economică când a început să vorbească reprezentantul Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Oficialii G7 și alții au ieșit vineri, la Washington, dintr-o întâlnire a Comisiei de Dezvoltare care consiliază guvernatorii Băncii Mondiale și ai Fondului Monetar Internațional (FMI) atunci când oficialul rus a început să vorbească, a declarat o sursă pentru Reuters.

Este cea mai recentă ieșire de acest gen a unor oficiali de rang înalt din Grupul celor mai avansate Șapte economii globale, în semn de protest față de războiul Rusiei în Ucraina. Aceasta a urmat manifestărilor similare de la ședințele G20 a celor mai mari economii și de la comisia de conducere a FMI din această săptămână.

Refuzul Rusiei de a agrea limbajul dur de condamnare a războiului pe care-l duce în Ucraina a împiedicat FMI și Comisia de Finanțe de la a emite joi un comunicat formal, iar același lucru s-ar putea întâmpla la ședința de vineri a Comisie de Dezvoltare, spune sursa.

Comisia de Dezvoltare formată din 25 de membri și fondată în 1974 se întrunește de două ori pe an, la reuniunile de primăvară și toamnă a FMI și Băncii Mondiale, pentru a construi un consens asupra problemelor de dezvoltare.

Invazia Rusiei în Ucraina și impactul său masiv asupra economiei globale au fost subiectele predominante la ședințele din această primăvară și la reuniunile la nivel înalt care au avut loc pe lângă.

FMI și-a revizuit în scădere marți prognoza privind creșterea economică globală, cu aproape un punct procentual, precizând că războiul Rusiei în Ucraina a alimentat inflația, astfel fiind „un pericol clar și prezent” pentru multe țări.

Peste cinci milioane de ucraineni au fugit din țară de când Rusia a început invazia pe 24 februarie, cel mai mare atac asupra unui stat european din 1945 până în prezent.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Stoltenberg spune că „nu e prea târziu” pentru ca Ucraina să câştige războiul. Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme

Rusia susține că a cucerit încă un sat lângă Avdiivka. Armata ucraineană se teme de o ofensivă puternică în săptămânile următoare

Telegram a blocat temporar boții folosiți de serviciile ucrainene de securitate pentru a culege date despre armata Rusiei

SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata

Partenerii noștri