Live

Olaf Scholz: NATO nu va interveni cu forță militară în Ucraina

Data publicării:
Cancelarul german Olag Scholz. Foto: Profimedia Images

NATO nu va risca o escaladare a războiului din Ucraina prin intervenția cu forța militară, a declarat joi cancelarul german Olaf Scholz, în cadrul unei conferințe de presă comună la Berlin cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit CNN.

„Datoria principală a alianței este să asigure siguranța tuturor membrilor”, a spus el.

Germania trimite în Ucraina ajutoare financiare și umanitare, precum și bunuri militare, dar Berlinul a declarat în repetate rânduri că nu va trimite avioane de luptă pentru a ajuta forțele ucrainene în apărarea lor împotriva invaziei ruse.

„Soarta oamenilor din Ucraina ne atinge profund”, a spus Scholz în urma unui discurs susținut de președintele ucrainean Volodimir Zelenski în fața parlamentul german.

„Putin aduce suferințe oribile și moarte pentru oamenii din Ucraina. Suntem alături de Ucraina”, a continuat acesta.

Scholz a adăugat că Putin poartă singura responsabilitate pentru moartea tinerilor ruși din armată. „Suntem, de asemenea, mișcați că mulți tineri ruși sunt conduși de propria lor conducere într-un război fără sens”, a spus el.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Anamaria Prodan a spus de față cu Roland Gavril ce se va întâmpla dacă boxerul o va înșela! ”Toți sunt șmecheri”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucrainenii au distrus vânătorul rusesc de mine Proiect 266-M Kovroveţ: "Încă o zi proastă pentru flota rusă de la Marea Neagră"

"Se pregătește un mare haos". Mii de luptători ruși au ajuns în zece baze din Libia, stârnind îngrijorări cu privire la planul Moscovei

Zelenski: "Partenerii noștri se tem că Rusia va pierde acest război". Cum a argumentat liderul de la Kiev această declarație

Atac masiv al rușilor, explozii în Kiev și Crimeea. Apărarea aeriană ucraineană spune că a distrus toate dronele lansate

Partenerii noștri