Live

Orientul Mijlociu rămâne în conflict şi după „planul secolului” al lui Trump. Palestina: Pacea este încă posibilă, dar nu cu acest plan

Data publicării:
Foto: Getty Images

Pacea încă este posibilă între palestinieni şi israelieni, dar nu prin planul „nedrept” elaborat de Administraţia Trump, care încearcă să legitimeze „ceea ce este ilegal”, a declarat, marţi, la o reuniune a Consiliului de Securitate ONU, Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene.

„Am venit astăzi aici pentru a vă spune că pacea între israelieni şi palestinieni încă este posibilă. Este tangibilă. Am venit să construiesc un parteneriat internaţional pentru pace. Dar trebuie să respingem acest plan nedrept”, a declarat Mahmoud Abbas, conform Times of Israel.

„Planul de pace elaborat de SUA legitimează ceea ce este ilegal - coloniile şi anexarea teritoriilor palestiniene. Nu poate fi considerat bază pentru următoarele negocieri. Este vorba de un plan israelo-american creat pentru a pune capăt existenţei Palestinei. Acest plan nu va aduce pace în regiune, deci nu vom accepta acest plan”, a adăugat Mahmoud Abbas.

Liderul palestinian a precizat că în momentul în care s-a întâlnit cu preşedintele SUA, Donald Trump, în anul 2017, i s-a promis că Washingtonul va anunţa susţinerea pentru o serie de poziţii politice fundamentale ale Autorităţii Palestiniene. „Dar s-a întâmplat ceva, iar Trump s-a răzgândit şi a început să susţină în totalitate doleanţele israeliene. Nu ştiu cine i-a dat aceste sfaturi inacceptabile. Ştiu că Trump nu este aşa. Preşedintele Trump pe care l-am întâlnit nu este aşa. Acest lucru este foarte surprinzător”, a subliniat Mahmoud Abbas.

„Credeţi-mă, dacă va fi pace între noi şi poporul israelian, va fi cea mai frumoasă formă de pace, dar oferiţi-ne oportunitatea de a ajunge la pace. Sper că preşedintele Trump va fi drept şi corect, pentru a avea oportunitatea de a ajunge la pace”, a continuat preşedintele Autorităţii Palestiniene.

„Noi combatem terorismul, nu suntem terorişti”, a insistat Mahmoud Abbas, respingând „reprezentările greşite israeliene”.

„Pe de altă parte, guvernele israeliene şi coloniile israeliene au distrus orice oportunitate de pace. Construiesc colonii fără a fi sancţionaţi. Au confiscat teritorii, au continuat războiul cu poporul nostru din Fâşia Gaza, din nefericire, cu susţinerea Administraţiei SUA”, a precizat Mahmoud Abbas.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mahmoud Abbas, apel disperat către SUA: „Opriți un asalt al Israelului asupra oraşului Rafah. Ar fi cel mai mare dezastru”

Biden îl ironizează pe Trump la cina corespondenților de la Casa Albă: Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani

Posibilul vicepreședinte al lui Trump a recunoscut că și-a ucis câinele: „L-am urât”

Victoria lui Trump, risc existențial pentru unitatea Europei. Cum ar putea fi dezbinată UE dacă magnatul revine la Casa Albă (Politico)

Partenerii noștri