Live

Doi tineri au murit în avionul din Iran la o săptămână după nuntă: „Ați vrut o viață mai bună, dar Orientul Mijlociu nu v-a lăsat”

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: captură CTV News

Sărbătoarea unei noi vieți împreună s-a transformat într-o tragedie imensă atunci când doi tineri abia căsătoriți au murit în accidentul cu avionul din Teheran, în timp ce se întoarceau acasă, în Canada.

Arash Pourzarabi și Pouneh Gorji s-au căsătorit pe 1 ianuarie, la Teheran, în fața familiei și prietenilor lor, potrivit CNN, care citează CTV News.

FOTO: CTV News

O săptămână mai târziu, s-au numărat printre cei care și-au pierdut viața atunci când un avion s-a prăbușit în Iran, iar toate cele 176 de persoane de la bord, între care 63 de canadieni, au murit. Avionul aparținând companiei aeriene din Ucraina s-a prăbușit în Teheran la câteva minute după decolare.

Printre victime s-au numărat cei doi tineri căsătoriți, o familie de patru persoane, o mamă și fiicele ei, „studenți eminenți”, a declarat premierul canadian, Justin Trudeau.

Amir Forouzandeh, prietenul celor doi tineri căsătoriți, a declarat pentru CTV News: „Au fost cu adevărat cele mai bune suflete pe care le-am cunoscut”.

Pourzarabi și Gorji au mers în Iran pentru a-și uni destinele, a declarat pentru CNN Reza Akbari, un canadian de origine iraniană, apropiat al celor doi „Este un moment tragic”, a mai spus el.

Akbari spune că cei doi tineri, dar și alți membri ai comunității iraniene din Canada, sunt jeliți pe aplicația de mesagerie Telegram, populară în Iran. Akbari a mai spus că îi cunoștea personal pe cel puțin opt din cei care au murit.

Sima Hamzehloo a spus despre Gorji că era o femeie inteligentă, talentată și politicoasă, într-o postare pe pagina de Facebook a miresei decedate. „Deși ai vrut să pleci pentru o viață mai bună, Orientul Mijlociu nu te-a putut lăsa, draga mea”, a scris Hamzehloo.

Comunitatea Universității din Alberta este, de asemenea, în doliu. Pourzarabi și Gorji au studiat informatica aici. De altfel, zece studenți sau absolvenți ai instituției au murit în accident, a spus universitatea.

„Aceste persoane au făcut parte din țesutul intelectual și social al universității noastre”, a declarat președintele Universității din Alberta David H. Turpin. „Suntem îndurerați din cauza pierderii colegilor, profesorilor și mentorilor pierduți. Vom simți pierderea lor pentru mulți ani de acum înainte”, a mai spus Turpin.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un avion de mărfuri cu două persoane la bord s-a prăbuşit în Alaska. Nu au fost găsiţi supravieţuitori

Un avion de luptă s-a prăbușit în Rusia după ce a atacat cu rachete teritoriul ucrainean. Imagini cu aeronava cuprinsă de flăcări

Un avion militar rusesc s-a prăbușit cu 15 persoane la bord. Nu există supraviețuitori

Doi ani de la tragedia aviatică din Dobrogea, încă niciun vinovat. 8 militari au murit după prăbușirea a două aeronave

Partenerii noștri