Live

Preşedinta Georgiei: „Europenii ar trebui să fie îngrijoraţi. Rusia nu se opreşte dacă nu este oprită”

Data publicării:
Preşedinta Georgiei, Salome Zurabişvili. Foto: Profimedia

Preşedinta Georgiei, Salome Zurabişvili, a avertizat luni în legătură cu pericolul agresiunii ruse împotriva altor ţări europene dacă Ucraina pierde războiul împotriva Moscovei.

„Asta este natura Rusiei, nu se opreşte dacă nu este oprită”, a spus şefa statului georgian, în vârstă de 71 de ani, într-un interviu pentru dpa în marja Conferinţei de Securitate de la München, potrivit Agerpres.

„Europenii ar trebui să fie îngrijoraţi. Ucraina chiar luptă astăzi pentru a apăra securitatea europeană şi ucrainenii mor pentru alţi europeni”, a spus Zurabişvili.

„Nu există nicio diferenţă între statele baltice, Polonia şi restul Uniunii Europene. Alegerea pe care o va face Vladimir Putin, dacă merge mai departe şi dacă nu este învins în Ucraina, ar putea fi oricare”, a mai spus ea.

Discuţiile despre armele ruseşti care ar putea fi folosite împotriva sateliţilor din spaţiu au arătat că geografia nu mai joacă un rol, a subliniat ea.

„Cred că este foarte clar şi este foarte uşor ca astăzi să susţinem Ucraina, este mult mai uşor decât să ducem mâine un război mai mare”, a mai spus Zurabişvili.

„Deci, dacă nu vrem să ne aflăm la următoarea conferinţă de la München sau peste câţiva ani într-o situaţie mult mai groaznică, cred că decizia trebuie luată acum”, a adăugat preşedinta georgiană.

Salome Zurabişvili a salutat noul pachet de ajutor de 50 de miliarde de euro acordat de UE Ucrainei şi s-a declarat „încrezătoare” că republicanii din Congresul SUA vor aproba acordarea altor miliarde de dolari ajutor pentru Kiev.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

A 5-a oară președinte, Putin trăiește o nouă poveste de dragoste. Câți ani are femeia care l-a cucerit pe liderul de la Kremlin

Premierul Mihail Mișustin a prezentat lista miniștrilor. Cine a fost înlocuit și cine rămâne în noul guvern al lui Putin

Macron precizează condițiile în care Franţa „va merge la război”

Trei persoane au murit, iar alte opt au fost rănite, după un atac al ucrainenilor asupra regiunii ocupate Donețk

Partenerii noștri