Live

Preşedintele Boliviei a demisionat la scurt timp după câştigarea unui nou mandat

Data publicării:
Evo Morales FOTO: Guliver/Getty Images

Preşedintele Boliviei, Evo Morales, a demisionat, duminică, în urma protestelor masive care afectează ţara la scurt timp după ce a câştigat un nou mandat, relatează BBC. Morales este acuzat că a fraudat scrutinul prezidenţial, şeful armatei îndemnându-l, în cursul zilei, să-şi dea demisia.

Bolivia trece printr-o perioadă de agitaţie după ce proteste masive împotriva preşedintelui Morales au paralizat ţara. Unităţile de poliţie din oraşele boliviene Sucre (sud-est), Santa Cruz (est) şi Cochabamba (centru) s-au răsculat vineri, refuzând să îi asculte pe comandanţii lor care le ordonau să reprime manifestaţiile opoziţiei care protestează de trei săptămâni faţă de realegerea preşedintelui Evo Morales.

Morales a fost declarat câştigător cu 47% din voturi, cu peste zece puncte procentuale în plus faţă de Mesa (36,5%), un rezultat care i-a asigurat preşedintelui în funcţie o victorie din primul tur de scrutin.

Cel mai longeviv preşedinte bolivian, Evo Morales a câştigat precedentele trei mandate tot din primul tur de scrutin.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Președintele Boliviei a mestecat frunze de coca la o manifestație pentru apărarea plantei, care este considerată sacră

Captură record de cocaină în Bolivia. Aproape 9 tone erau ascunse într-un transport de materiale pentru podele cu destinația Europa

Israelul acuză Bolivia că se aliniază cu teroriștii Hamas, după decizia acesteia de a rupe relațiile diplomatice

Bolivia rupe legăturile diplomatice cu Israelul din cauza acțiunilor din Gaza și-l acuză de crime de război

Partenerii noștri