Live

Preşedintele Cehiei şi-a cerut scuze pentru bombardamentele NATO din 1999 asupra Serbiei

Data actualizării: Data publicării:
Clădire guvernamentală din Belgrad distrusă de bombardamentele NATO din 1999. Fotografie din 2012. Foto: Profimedia Images

Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, a prezentat scuze pentru sprijinul acordat bombardamentelor NATO din 1999 asupra Serbiei, informează Agerpres.

„Aş dori să cer scuze naţiunii sârbe'”, a declarat şeful statului ceh într-o întâlnire la Praga cu omologul său sârb, Aleksandar Vucic, adăugând că acest sprijin a fost o traumă de care vrea să se elibereze prin prezentarea de scuze publice.

În 1999, pe când era prim-ministru al Republicii Cehe, Milos Zeman a susţinut loviturile aeriene aliate contra Serbiei. Bombardamentele NATO au început la scurt timp după ce Republica Cehă a devenit, în martie 1999, membră a Alianţei Nord-Atlantice.

Acţiunile NATO au grăbit încheierea războiului din Kosovo. În prezent încă există controverse asupra evaluării acelei misiuni, întrucât aceasta nu a fost acoperită de mandatul ONU.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alegeri prezidențiale în Cehia. Andrej Babis și fostul general NATO Petr Pavel se vor confrunta în al doilea tur de scrutin

Andrej Babis, acuzat în trecut de fraudă cu fonduri UE, este unul dintre favoriții să devină noul președinte al Cehiei

Preşedintele Cehiei recunoaște că s-a înșelat în privința lui Putin: „Aveam impresia că este preocupat de interesele ţării sale”

Fosta soție a lui Donald Trump, Ivana, a primit onoruri post-mortem în Cehia

Partenerii noștri