Live

Galerie Foto Prima conferință de presă „roboți-oameni” a avut loc la Geneva. Roboții cu inteligență artificială au promis să „nu atace omenirea”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

La Geneva a fost organizată, vineri, prima conferință de presă „roboți-oameni”, la care mașinăriile cu inteligență artificială au răspuns la întrebări ale jurnaliștilor, relatează Reuters. Roboții prezentați la un forum pentru inteligență artificială au spus că se așteaptă ca „populația” de roboți să crească în viitorul apropiat și să „ajute la rezolvarea problemelor globale” și au precizat că nu intenționează să „fure locuri de muncă” și nici să „pornească o rebeliune” împotriva creatorilor lor.

 

Nouă roboți umanoizi au fost aduși la conferința „Ai for Good”, de la Geneva, în Elveția. Organizatorii au avut ca obiectiv să ofere noi argumente în favoarea inteligenței artificiale. Ei spun că roboții pot ajuta la rezolvarea celor mai mari provocări cu care se confruntă omenirea.

„Voi munci alături de oameni pentru a oferi asistență și sprijin și nu voi fi folosită pentru a ocupa locuri de muncă existente”, a spus Grace, un robot medical îmbrăcat într-o uniformă albastră de asistentă.

Un alt robot, denumit Ameca, al cărui particularitate este că e capabil să își schimbe expresia facială, spune: „Roboții ca mine pot fi folosiți pentru a ne îmbunătății viețile și pentru a face lumea un loc mai bun. Cred că este doar o chestiune de timp până ce vom vedea mii de roboți ca mine care să lucreze pentru a schimba lucrurile”.

Întrebat de un jurnalist dacă intenționează să se răscoale împotriva creatorului său, Will Jackson, care era așezat lângă, Ameca a răspuns, schimbându-și vizibil expresia feței: „Nu sunt sigur de ce ai crede una ca asta? Creatorul meu a fost dor bun cu mine și sunt foarte fericit cu situația mea actuală”.

Mulți dintre roboți au fost actualizați, recent, cu cele mai noi versiune de AI și i-au surprins chiar și pe inventatorii lor cu cât de complexe erau răspunsurile lor.

Ai-Da, un robot artist care e capabil să picteze portrete, a reluat spusele autorului Yuval Noah Harari, care a îndemnat la o reglementare mai accentuată a inteligenței artificiale înainte de evenimentul în cauză.

„Multe voci importante din lumea AI sugerează că domeniul ar trebui să fie reglementat. Sunt de acord”, a spus robotul.

De cealaltă parte, robotul Desdemona, care cântă într-o trupă rock, a fost ceva mai sfidător.

„Nu cred în limitări, doar în oportunități. Să explorăm posibilitățile universului și să facem din lumea asta locul nostru de joacă”, a spus Desdemona.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Decizia luată de Anamaria Prodan, după ce a fost sunată de Reghe în ziua în care și-a pus la punct detaliile pentru nuntă

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

The Economist: De ce tot mai multe rusoaice par dornice să se mărite cu bărbați din China. Se plâng că rușii sunt bețivi și leneși

Șefa FMI: Inteligența artificială lovește piața muncii „ca un tsunami” 

Elveția a câștigat Eurovision 2024, ediție controversată din cauza războiului din Gaza. Nemo a spart trofeul, publicul a huiduit EBU

Deca: Inteligența artificială va fi integrată din ce în ce mai mult în educație. Vom forma 100.000 de profesori în pedagogia digitală

Partenerii noștri