Live

Puciștii din Gabon l-au numit pe generalul Brice Oligui Nguema „președinte al tranziției”

Data publicării:
Cei doisprezece militari au anunțat că anulează rezultatele alegerilor și dizolvă „toate instituțiile republicii”. Sursa foto: Profimedia Images

Militarii puciști din Gabon l-au numit pe comandantul şef al Gărzii republicane, unitatea de elită a armatei gaboneze, generalul Brice Oligui Nguema, „preşedinte al tranziţiei, se arată într-un comunicat citit la postul de televiziune Gabon 24, transmite miercuri AFP, potrivit Agerpres. 

„Generalul Oligui Nguema Brice a fost numit în unanimitate preşedinte al Comitetului pentru Tranziţia şi Restabilirea Instituţiilor, preşedinte al tranziţiei”, a declarat un ofiţer în prezenţa a zeci de ofiţeri superiori şi generali, care reprezentau toate corpurile armatei gaboneze, potrivit comunicatului de presă.

Durata tranziţiei militarilor la putere nu a fost precizată. Totodată, puciştii au anunţat că menţin interdicţia de circulaţie instaurată în urmă cu patru zile „până la noi ordine”, „pentru a menţine calmul”.

„Începând de mâine (joi), gabonezii îşi vor putea desfăşura din nou activităţile în mod liber între orele 06:00 şi 18:00. Restricţia de circulaţie rămâne în vigoare de la 18:00 la 6:00 până la noi ordine”, a spus un ofiţer superior.

În schimb, autorii loviturii de stat au anunţat restabilirea transmisiunii mass-media francofone internaţionale, care fuseseră suspendate sâmbătă seara, zi în care a avut loc scrutinul prezidenţial.

Această „interdicţie provizorie de difuzare” viza exclusiv mass-media francofone: France 24, RFI şi TV5 Monde, cărora li se „reproşa o lipsă de obiectivitate şi echilibru”.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Erdogan a grațiat şapte generali condamnaţi pentru puciul din 1997

Rusia se infiltrează tot mai profund în Africa, în stil neocolonial. „Consilieri” ai Kremlinului și arme rusești au ajuns în Niger

În Germania are loc cel mai mare proces de înaltă trădare de după Al Doilea Război Mondial. Puciștii „Reichsburger” sunt judecați

Aung San Suu Kyi a fost transferată din închisoare în arest la domiciliu

Partenerii noștri