Live

Racheta Starship a lui Elon Musk a eșuat și la a doua lansare, dar „a făcut progrese”. La primul test, racheta a explodat

Data publicării:
Acesta este cel de-al doilea test eşuat al Starship, după unul desfăşurat în aprilie în care prototipul a explodat la puţin timp după decolare. Foto: Profimedia Images

Starship, cel mai mare sistem de rachete construit vreodată, a eşuat, sâmbătă, în al doilea test de zbor după ce cele două trepte au explodat la scurt timp după decolare, relatează dpa, citată de Agerpres. SpaceX a numit tentativa „un al doilea test de zbor integrat palpitant”, felicitând echipa pe contul său de Twitter.

Şeful NASA, Bill Nelson, a felicitat „echipele care au făcut progrese în testul de zbor de astăzi”.

„Zborul spaţial este o aventură curajoasă care cere un spirit pozitiv şi o inovaţie temerară. Testul de azi este o oportunitate de a învăţa şi apoi de a zbura din nou. Împreună, NASA şi SpaceX vor readuce umanitatea pe Lună, Marte şi dincolo de ele”, a postat el pe Twitter.

Acesta este cel de-al doilea test eşuat al Starship, după unul desfăşurat în aprilie în care prototipul a explodat la puţin timp după decolare. Dar ultimul zbor a reuşit să atingă o serie de borne: la câteva minute după decolare, cele două trepte s-au separat.

Treapta de jos a explodat la puţin timp după aceea şi nu a aterizat în Golful Mexic cum era planificat, în timp ce a treapta superioară a continuat să zboare pentru o perioadă de timp, după care a explodat şi ea.

În mod normal, treapta a 2-a ar fi trebuit să continue ascensiunea şi apoi să aterizeze în Pacific după circa o oră şi jumătate.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Furtuna solară a perturbat sateliții Starlink. Anunțul făcut de Elon Musk

Sute de protestatari au încercat să intre în fabrica Tesla de lângă Berlin. Mai multe persoane au fost arestate

Eșec pentru Elon Musk. Primul cip Neuralink implantat a început să se desprindă de creierul pacientului

Ce se întâmplă când cazi într-o gaură neagră? Simulare realizată de un supercomputer NASA

Partenerii noștri