Live

Reacția diplomației ruse după vestea că Serghei Skripal și fiica lui ar putea primi identități noi în SUA

Data actualizării: Data publicării:

Trimiterea lui Serghei Skripal și a fiicei sale, Iulia, în Statele Unite pentru a începe o viață nouă sub o altă identitate ar fi un act de răpire a doi cetățeni ruși, susține ambasada Rusiei din Marea Britanie.

„Lumea, care nu va avea ocazie să interacționeze cu ei, va avea toate motivele să vadă în acest lucru o răpire a doi cetățeni ruși sau izolarea lor”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul ambasadei ruse de la Londra, transmite The Moscow Times.

La această oră, agenţii secreţi britanici negociază cu colegii lor americani operaţiunea care îi va ajuta pe cei doi să îşi piardă urma.

Iulia Skripal a fost externată luni şi a fost transportată la o locaţie securizată. Fiica fostului ofițer GRU, Serghei Skripal, intenționează să ceară azil politic în Marea Britanie.

Serghei Skripal, vârstă de 66 de ani, rămâne internat în spital, dar starea sa „se îmbunătăţeşte rapid”.

Otrăvirea fostului spion rus şi a fiicei sale a provocat o criză majoră între Occident şi Moscova, ce a dus la val de expulzări diplomatice fără precedent. 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Una dintre cele mai frumoase femei din România, spectacol în Giulești după Rapid - Universitatea Craiova: ”Siuuuu”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul Skripal. Încă un al agent al serviciilor de informaţii ruse, inculpat pentru otrăvirea cu Noviciok a fostului spion

Jurnalist avertizat că va fi asasinat pentru dezvăluiri compromițătoare despre Moscova. El trăiește sub protecția poliției austriece

Mesajul criptic despre cazul Navalnîi transmis de ofițerul care a fost otrăvit cu Noviciok în Marea Britanie

New York Times: O unitate a serviciilor secrete ruse încearcă să destabilizeze Europa. Una dintre ţinte - Republica Moldova

Partenerii noștri