Live

Refugiații ucraineni care ajung în Marea Britanie ar putea locui în casele oligarhilor ruși sancționați

Data publicării:
Refugiați ucraineni. Foto: Profimedia Images

Guvernul britanic analizează posibilitatea de a găzdui refugiați ucraineni în locuințele oligarhilor ruși sancționați, relatează BBC.

„Suntem deschiși la toate opțiunile”, a spus purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson, confirmând că hotelul aparținând clubului de fotbal Chelsea se numără printre proprietățile luate în considerare.

Totuși, el a avertizat că e posibil să fie necesară o nouă legislație pentru acest lucru.

Patronul Chelsea FC, Roman Abramovici, a fost sancționat săptămâna trecută din cauza legăturilor sale cu președintele rus Vladimir Putin. Este unul dintre cei 18 oligarhi sancționați de guvernul Regatului Unit de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia.

Anunțul purtătorului de cuvânt vine după ce membri ai unui grup anarhist au ocupat luni dimineață o proprietate din centrul Londrei, legată de oligarhul rus Oleg Deripaska.

„Ocuparea clădirilor rezidențiale este ilegală”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Dar lucrăm pentru a identifica utilizarea adecvată a proprietăților confiscate în timp ce proprietarii sunt supuși sancțiunilor”, a adăugat el.

Nu este singura țară care intenționează să folosească proprietăți confiscate pentru a-i adăposti pe refugiații ucraineni.

Italia plănuiește să găzduiască refugiați ucraineni pe proprietățile confiscate de la mafie, a spus ministrul italian de interne, Luciana Lamorgese.

Ea a precizat că 28.000 de refugiați ucraineni au ajuns până acum în Italia, majoritatea femei și copii. Ea a spus că 283 de proprietăți confiscate de la organizațile criminale au fost alese pentru a găzdui oamenii pe termen lung.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Maia Sandu pledează la Bruxelles pentru fonduri alocate în viitorul buget al UE: R. Moldova şi Ucraina au nevoie de un Plan Marshall

Rușii au atacat cu rachete balistice orașul Odesa. Cel puțin patru oameni au fost uciși, 28 sunt răniți, inclusiv o femei însărcinată

Stoltenberg spune că „nu e prea târziu” pentru ca Ucraina să câştige războiul. Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme

Jens Stoltenberg, vizită neanunțată la Kiev. Șeful NATO i-a promis lui Zelenski că livrările de arme către Ucraina vor crește

Partenerii noștri