Live

Video&Foto Regele Charles al III-lea a împlinit astăzi 75 de ani. Cum a fost sărbătorit suveranul

Data publicării:
Regele Charles al III-lea s-a născut la Palatul Buckingham din Londra, la 14 noiembrie 1948, fiind primul copil al reginei Elisabeta a II-a şi al prinţului consort Philip, duce de Edinburgh. Foto: Profimedia

Regele Charles al Marii Britanii a împlinit marți, 14 noiembrie, 75 de ani. Suveranul marchează aniversarea sa prin lansarea unui nou proiect dedicat reducerii sărăciei alimentare şi reducerii deşeurilor, relatează Reuters. Luni, Charles a sărbătorit cu o petrecere, la care au participat reprezentanți ai comunității locale, inclusiv profesori, muzicieni și angajați din sistemul sanitar. 

Charles, care este, de peste cinci decenii, un activist vocal pe probleme de mediu şi un susţinător al economiei sustenabile, va lansa oficial „Coronation Food Project'”, o misiune care îşi propune să reducă numărul celor afectaţi de sărăcia alimentară.

„Nevoia de alimente este o problemă la fel de reală şi de urgentă ca şi risipa alimentară - şi dacă s-ar putea găsi o modalitate pentru a reconcilia diferenţele dintre cele două, atunci ar rezolva două probleme deodată”, a scris Charles într-un articol publicat în „Big Issue”, o revistă vândută de obicei de persoane fără adăpost.

„Sper că acest Coronation Food Project va găsi modalităţile practice de a face exact acest lucru - să salveze surplus alimentar, pe care să-l distribuie celor care au cea mai mare nevoie”.

Alături de regina Camilla, Charles îşi va petrece ziua de naştere vizitând un centru de distribuţie a produselor alimentare. Se va întâlni cu reprezentanţi ai unor lanţuri de mari supermarketuri britanice pentru a discuta modalitatea prin care proiectul său ar putea ajuta la redistribuirea unor alimente care, în caz contrar, ar ajunge la gunoi.

Regele Charles a sărbătorit, luni, cu o petrecere, unde au fost poftiți reprezentanți ai comunității locale, inclusiv profesori, muzicieni și angajați din sistemul sanitar. Suveranul a părut să fie într-o dispoziție jovială în timp ce trecea de la cu invitat la invitat cu ceașca de ceai în mână.

Oaspeții s-au adunat să-i cânte la mulți ani, în timp ce regele a tăiat un tort cu trei etaje decorat cu o coroană. A asigurat pe toată lumea că e suficient ca să le dea și acasă. Suveranul britanic va continua să-și serbeze aniversarea și azi cu o petrecere privată la Clarence House.

Regele Charles al III-lea s-a născut la Palatul Buckingham din Londra, la 14 noiembrie 1948, fiind primul copil al reginei Elisabeta a II-a (1926-2022) şi al prinţului consort Philip, duce de Edinburgh (1921-2021). 

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Apariție rară a regelui Charles împreună cu prinţul William. Moștenitorul tronului a primit o funcție importantă

„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață

David Cameron nu este de acord cu oprirea livrărilor de arme către Israel: Acest lucru ar întări Hamas

Românii din străinătate vor avea la dispoziţie 915 secţii de votare pentru alegerile din 9 iunie. Cum vor fi organizate

Partenerii noștri