Live

Relațiile Turcia-Israel rămân tensionate și după atacul iranian: „Netanyahu trage toată regiunea în război ca să rămână la putere”

Data publicării:
Ministrul turc de externe, Hakan Fidan. Foto: Profimedia Images

Turcia l-a acuzat, miercuri, pe premierul guvernului israelian, Benjamin Netanyahu, că intenţionează să tragă Orientul Mijlociu în război „pentru a rămâne la putere”, pe fondul unui conflict sângeros în Fâşia Gaza cu teroriștii Hamas.

„Este evident că Netanyahu încearcă să tragă regiunea în război pentru a rămâne la putere”, a declarat ministrul turc de externe, Hakan Fidan, la o conferinţă de presă în Qatar.

Oficialul turc, care s-a adresat alături de prim-ministrul din Qatar şi ministrul de externe qatarez, Mohammed ben Abdelrahman Al-Thani, a apreciat că „persistă” riscul unei extinderi în regiune a conflictului din Gaza.

„Ne vom dubla eforturile pentru a pune capăt acestui război”, a adăugat el la încheierea unei convorbiri cu Mohammed ben Abdelrahman Al-Thani. Liderul teroriștilor Hamas, Ismail Haniyeh, va avea, în acest sfârşit de săptămână, o întrevedere cu preşedintele turc, Erdogan, în Turcia.

Erdogan a prezentat, pe 10 aprilie, condoleanţe şefului Hamas, pentru cei trei fii şi patru nepoţi care au fost ucişi în Fâşia Gaza într-un atac revendicat de Israel, la şase luni de la declanşarea războiului dintre Israel şi teroriști.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Absolut ridicol". Scandal în Anglia, după decizia luată de Tottenham față de Drăgușin & Co: "Pură lăcomie!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu vrea să-i convingă pe turci să ne dea sabia lui Ștefan cel Mare înapoi: „Discutăm despre asta”

Blinken: Un armistiţiu între Israel și Hamas este încă posibil, dar procurorul CPI „complică” eforturile

România, Turcia și Bulgaria vor începe „în scurt timp” acțiunea de deminare în Marea Neagră. Anunțul lui Ciolacu de la Ankara

Președintele Isaac Herzog se teme că Israelul va fi izolat: „Trebuie să ne consolidăm cât mai mult posibil alianțele în lume”

Partenerii noștri