Live

Video Roberta Metsola și Ursula von der Leyen au fost duse de urgență la adăpost, după ce au fost surprinse de o alertă aeriană în Israel

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Captură video X ( fostă Twitter)

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, au fost surprinse, vineri, de un raid aerian în Israel. Într-o filmare postată pe platforma X (fostă Twitter) se vede cum cei doi oficiali sunt conduși la adăpost. 

Ursula von der Leyen și Roberta Metsola au sosit astăzi în Israel, pentru a-și exprima solidaritatea cu poporul israelian.

„Am sosit în Israel împreună cu președinta Parlamentului European pentru a ne exprima solidaritatea cu poporul israelian după teribilul atac terorist comis de Hamas”, a scris Von der Leyen pe Twitter.

„Am venit cu un gând de solidaritate după cel mai grav atac terorist pe care Israelul l-a suferit în ultimii ani. Teroarea nu va învinge. Modul în care răspundem contează. Putem și trebuie să oprim Hamas și trebuie să depunem toate eforturile pentru a diminua consecințele umanitare”, a scris și Metsola pe Twitter.

Într-o altă postare, președinta Parlamentului European a scris că „teroriștii Hamas nu reprezintă aspirațiile poporului palestinian, ci le împiedică”. „Hamas sunt teroriști. Ei nu reprezintă aspirațiile poporului palestinian, ci le împiedică. Brutalitatea lor nu poate fi niciodată justificată”, a scris ea. 

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Netanyahu, despre ofensiva Israelului în Rafah: Au fost evacuați aproape 500.000 de oameni. Nu există o catastrofă umanitară

Erdogan spune că Israelul va ataca Turcia dacă va câștiga războiul împotriva Hamas: „Nu se va opri în Gaza”

UE cere Israelului „să-și oprească imediat” operațiunea de la Rafah: „Dacă nu face asta relația cu noi ar putea fi pusă la încercare”

Un grup de protestatari israelieni a blocat camioane cu ajutor umanitar destinate Fâșiei Gaza

Partenerii noștri