Live

Rusia a produs primele încărcături nucleare pentru super-torpilele Poseidon: "Nu există în lume nicio armă care le poate contracara"

Data publicării:
Torpilele vor fi montate pe submarinul atomic rusesc Belgorod. Foto: Profimedia Images

Rusia a produs primele încărcături nucleare pentru super-torpilele Poseidon cu care va fi dotat submarinul atomic Belgorod, a transmis agenţia de presă rusă TASS, informează Agerpres.

"Primele încărcături de muniţie Poseidon au fost fabricate, iar submarinul Belgorod le va primi în viitorul apropiat", a afirmat o sursă militară a cărei identitate nu a fost dezvăluită de TASS.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat pentru prima dată noua torpilă Poseidon în 2018, susţinând că este vorba de un tip fundamental nou de armă nucleară strategică prevăzută cu o sursă de propulsie atomică.

În discursul său de atunci, liderul de la Kremlin a arătat că torpila va avea o rază de acţiune nelimitată şi va putea funcţiona la adâncimi extreme, cu o viteză de câteva ori mai mare decât a oricărui submarin şi a oricărei alte torpile.

Noile arme "au un nivel de zgomot foarte redus, o manevrabilitate foarte ridicată şi sunt practic indestructibile de către inamic. Astăzi nu există în lume nicio armă care le poate contracara", a afirmat el.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

După ce a recunoscut că vrea să intre în alt sport, Serena Williams a făcut anunțul: "Un vis devenit realitate!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Arma nucleară antisatelit a Rusiei ar fi „devastatoare” pentru întreaga planetă. Orbita joasă a Pământului nu ar mai putea fi folosită

„Nu vor putea să se ascundă nici la Capitoliu, nici la Elysee”. Medvedev amenință cu lovituri nucleare în capitalele occidentale

Rusia, acuzată că vrea să trimită pe orbită o armă nucleară, a blocat o rezoluție ONU care ar fi interzis cursa înarmării spațiale

Iulia Navalnaia avertizează că Putin ar putea folosi arma nucleară: E impredictibil

Partenerii noștri