Live

Cum ar putea câștiga Rusia miliarde de dolari după summitul SUA-Coreea de Nord

Data publicării:
Foto: kremlin.ru

Posibilele efecte pozitive ale summitului americano-nord coreean, cum ar fi denuclearizarea, ar putea reînvia un proiect extrem de dorit de Rusia. Un gazoduct care să transporte gaz rusesc de la Vladivostok la Seul, prin Coreea de Nord.

Foto: kremlin.ru

Vladimir Putin ar putea avea mult de câştigat de pe urma acestui megaproiect, despre care se vorbeşte încă din 2001, de când preşedintele Rusiei a vizitat Phenianul.

În 2010, a fost creionat un plan pe foaie, dar discuţiile au tot fost întârziate din cauza situaţiei din Peninsulă.

Acum, odată cu summitul dintre Donald Trump şi Kim Jong-un şi cu declaraţia de pace semnată de cele două Corei, s-ar putea deschide calea punerii în practică a acestui proiect.

Gazoductul, cu o lungime de 700 de kilometri, i-ar permite Gazpromului să transporte gaze până la Seul.

E parte din strategia Moscovei de a-şi diversifica sursele de distribuţie în Asia.

Dacă summitul dintre Trump şi Kim Jong-un se va dovedi sau nu un succes, rămâne de văzut. Cert e că şi Rusia joacă un rol împortant în posibila denuclearizare a Phenianului, tocmai pentru că are propriile interese.

Ţinând cont de toate aceste lucruri, întâlnirea dintre Trump şi Putin, ce ar urma să aibă loc luna viitoare la Viena, se anunţă interesantă şi din acest punct de vedere.

Sursa: Business Club

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Anamaria Prodan a spus de față cu Roland Gavril ce se va întâmpla dacă boxerul o va înșela! ”Toți sunt șmecheri”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucrainenii au distrus vânătorul rusesc de mine Proiect 266-M Kovroveţ: "Încă o zi proastă pentru flota rusă de la Marea Neagră"

"Se pregătește un mare haos". Mii de luptători ruși au ajuns în zece baze din Libia, stârnind îngrijorări cu privire la planul Moscovei

Campanie electorală plină de jigniri în SUA. Biden și Trump se insultă reciproc: „Un ratat dezechilibrat” / „Un nemernic fără margini”

Zelenski: "Partenerii noștri se tem că Rusia va pierde acest război". Cum a argumentat liderul de la Kiev această declarație

Partenerii noștri