Live

„Mafia cimitirelor” din Rusia nu a lăsat o femeie să își îngroape soțul. Aceasta a dus sicriul în fața parlamentului regional

Data actualizării: Data publicării:

Trupul neînsuflețit al unui bărbat a fost lăsat în sicriul deschis, în fața parlamentului regional din sudul Rusiei, după ce văduva bărbatului a avut o altercație cu o bandă de 30 de bărbați, în cimitir, scrie BBC News.

Un clip filmat în timpul protestului organizat de femeie a fost distribuit pe Twitter de parlamentarul Azat Tuimasov, care i-a cerut guverntorului din Samara să ia măsuri de urgență.

„Nu am văzut niciun fel de dorință din partea ta pentru a-i ajuta pe oameni. Rezultatul este un sicriu cu un trup neîngropat. Stă în fața Parlamentului așteptând o decizie pe care nu mai vine. Subordonații tăi îți spun minciuni, iar tu îi crezi”, i-a transmis parlamentarul guvernatorului.

Ulterior, guvernatorul Azarov le-a cerut oficialilor săi anti-corupție să „ia măsuri dure” în legătură cu acest incident.

Tuimasov precizează că a mers împreună cu femeia să îngroape sicriul, dar că la cimitir au fost întâmpinați de o bandă de 30 de bărbați, care i-a împiedicat.

Femeia susține că aceștia i-au cerut o taxă de 50.000 de ruble, echivalentul a 674 de euro, pentru a o lăsa să își îngroape soțul.

„Sunt o mamă singură. De unde să am eu banii ăștia”, a declarat femeia pentru postul rusesc Ren TV.

Presa din Rusia scrie că bărbatul decedat a fost mutat ulterior la morgă și că femeii i s-a oferit un alt loc pentru a-și îngropa soțul, într-un sat din apropiere.

Scandalul dintre femeie și bandă a pornit pentru că în cimitirul Rubezhnoye are monopol o singură firmă care se ocupă de înmormântări. Potrivit lui Tuimasov, cei 30 de bărbați au înconjurat locul și nu i-au lăsat pe oameni să sape groapa. Cazul nu este izolat: mai multe localități din Rusia se confruntă cu o adevărată mafie a cimitirelor, care îi obligă pe oameni să plătească bani grei pentru a-și îngropa apropiații.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Papa a dat instrucţiuni despre cum doreşte să fie oficiată înmormântarea lui

Patriarhul Neofit va fi înmormântat sâmbătă la Sofia. Credincioșii bulgari îi aduc un ultim omagiu

„Cum fac oamenii”. Elefanţii asiatici îşi îngroapă puii morţi și plâng după ei (studiu)

BBC: Cum s-a văzut de la Moscova înmormântarea lui Navalnîi și ce spune asta despre Rusia de azi

Partenerii noștri