Live

Nepotul lui Kadîrov a fost numit director la Danone Rusia, după ce Putin a naționalizat compania franceză de lactate

Data publicării:
Yakub Zakriev este nepotul lui Ramzan Kadîrov și viceprim-ministru în guvernul cecen. Foto: Twitter

Yakub Zakriev, vicepreședinte al guvernului cecen și nepotul lui Ramzan Kadîrov, a devenit noul director al Danone Rusia, după ce fabrica de produse lactate a fost naționalizată în urmă cu câteva zile, relatează mai multe publicații din Ucraina.

Yakub Zakriev este viceprim-ministru și ministrul agriculturii în guvernul cecen, iar acum apare ca director general al companiei Danone Rusia, scriu sursele citate.

Duminică, printr-un ordin semnat de Putin, companiile Danone Rusia (filială locală a companiei Danone Franța) și Baltika Breweries (Carlsberg, Danemarca) au fost naționalizate, fiind puse sub controlul agenției imobiliare ruse Rosimușcestvo, scrie BBC.

Cele două companii au fost plasate în „gestiunea temporară” a statului rus, conform ordinului semnat de președintele Vladimir Putin.

Moscova a introdus la începutul acestui an reguli care îi permit să confiște activele firmelor din țări „neprietenoase”. Această măsură a fost luată după ce multe companii și-au încetat afacerile în Rusia în urma invaziei acesteia în Ucraina.

Danone și Carlsberg erau în curs de a-și vinde operațiunile din Rusia.

Compania Danone Rusia este cea mai mare companie de produse lactate din țară, cu aproximativ 8.000 de angajați.

S-a estimat că vânzarea afacerii ar duce la o pierdere de 1 miliard de euro pentru Danone, mai precizează BBC.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin își remaniază apropiații de la Kremlin. I-a numit consilieri pe Nikolai Patrușev și o fostă gardă de corp

ISW: Putin vrea ca prin numirea lui Belousov la Apărare să se pregătească pentru un război prelungit în Ucraina și un conflict cu NATO

Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”

A 5-a oară președinte, Putin trăiește o nouă poveste de dragoste. Câți ani are femeia care l-a cucerit pe liderul de la Kremlin

Partenerii noștri