Live

Un submarin militar rus a pătruns neautorizat în apele teritoriale israeliene. Tel Aviv-ul a activat sistemul de alertă

Data actualizării: Data publicării:

Un submarin militar al Rusiei a fost depistat navigând neautorizat în apele teritoriale ale Israelului în urmă cu trei luni, au declarat luni seară surse militare israeliene, potrivit Mediafax.

Submarinul rus a fost depistat acum trei luni de o navă militară israeliană în Marea Mediterană, la circa 15 kilometri de oraşul Tel Aviv, au declarat surse militare citate de site-ul Ynetnews.com.

Nu se ştie de cât timp se afla submarinul militar rus în apele teritoriale israeliene şi nici care era obiectivul misiunii.

Imediat după localizarea submarinului, armata israeliană a activat sistemul de alertă, iar nava militară rusă a părăsit zona, îndreptându-se spre vestul Mării Mediterane.

Intrarea neautorizată a submarinului rus în apele teritoriale israeliene constituie o încălcare gravă a suveranităţii, evidenţiind activităţile Rusiei în Orientul Mijlociu în contextul conflictului din Siria.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Salarii de mii de dolari și pașapoarte rusești. Cum convinge Rusia cetățeni cubanezi să lupte pe frontul din Ucraina (BBC)

Șeful diplomației poloneze crede că Putin „nu e atât de nesăbuit” încât să atace o țară NATO

Israelul a închis Al Jazeera. Poliția israeliană a făcut raiduri la sediul din Ierusalim al postului

Liderul Hamas acuză Israelul că sabotează eforturile pentru un armistiţiu în Gaza: „Netanyahu vrea să continue agresiunea”

Partenerii noștri