Live

„Se joacă cu focul”. Lavrov amenință Occidentul după anunțul privind livrarea de avioane F-16 către Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei. Foto: Profimedia Images

Occidentul „se joacă cu focul”, a declarat duminică şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, după ce Statele Unite au dat undă verde livrărilor viitoare de avioane de luptă F-16 Ucrainei. Este o „o escaladare inacceptabilă”, a mai spus ministrul rus de externe.

„Înseamnă să te joci cu focul. Nu încape nicio îndoială”, a declarat Sergei Lavrov într-un interviu pentru televiziunea rusă, un fragment fiind postat duminică pe reţelele sociale, scrie Agerpres, preluând AFP.

„Este o escaladare inacceptabilă” din partea „Washingtonului, Londrei şi sateliţilor lor din cadrul Uniunii Europene”, care vor „să slăbească Rusia”, a subliniat Lavrov.

Potrivit lui Serghei Lavrov, prin livrările de arme moderne către Kiev, Occidentul vrea să-i „provoace (Moscovei) o înfrângere strategică” şi să „dezmembreze” Rusia, o retorică folosită în mod regulat de liderii ruşi.

Săptămâna trecută, preşedintele american Joe Biden a dat undă verde programelor de antrenament al piloţilor ucraineni pe F-16, iar omologul său ucrainean Volodimir Zelenski i-a dat asigurări că avioanele nu vor intra pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Occidentul afirmă că vrea să ajute Ucraina să învingă Rusia, dar a insistat în mod repetat că nu doreşte să declanşeze o confruntare directă între NATO şi Rusia.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Șeful diplomației poloneze crede că Putin „nu e atât de nesăbuit” încât să atace o țară NATO

"Drumul spre iad". Armata ucraineană face public un video cu zeci de tancuri rusești arse pe linia frontului în Donețk (VIDEO)

În timp ce armata lui bombarda Ucraina, Putin asista la slujba de Înviere

Incendii în Harkov, rușii au bombardat orașul în noaptea de Înviere, 2 morți și 6 răniți. Armata Kievului a distrus 23 de drone Shahed

Partenerii noștri