Live

Alegeri prezidenţiale SUA: Bernie Sanders îşi anunţă sprijinul pentru Joe Biden

Data publicării:
Foto: Profimedia

Senatorul american independent Bernie Sanders a anunţat luni că îl va susţine pe fostul său rival Joe Biden pentru a-l învinge pe „cel mai periculos preşedinte din istoria modernă”, transmite Agerpres.

„Astăzi, le cer tuturor americanilor - toţi democraţii, independenţii şi numeroşi republicani - să se alăture în această campanie şi să vă apere candidatura, pe care o susţin”, a declarat Bernie Sanders într-un mesaj adresat lui Joe Biden pe Twitter.

Senatorul Bernie Sanders şi-a anunţat miercurea trecută echipa că se retrage din cursa pentru Casa Albă, punând capăt celei de a doua tentative de a obţine învestitura democrată, după o serie de înfrângeri clare în faţa favoritului Joe Biden.

Fostul vicepreşedinte Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, rămâne acum singurul candidat democrat în cursă pentru a-l înfrunta pe Donald Trump în scrutinul de pe 3 noiembrie.

El a fost declarat sâmbătă câştigătorul alegerilor primare democrate în Alaska, după un vot organizat prin corespondenţă din cauza pandemiei de coronavirus.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Anamaria Prodan a spus de față cu Roland Gavril ce se va întâmpla dacă boxerul o va înșela! ”Toți sunt șmecheri”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Campanie electorală plină de jigniri în SUA. Biden și Trump se insultă reciproc: „Un ratat dezechilibrat” / „Un nemernic fără margini”

Prima dezbatere prezidențială americană va avea loc, în premieră, în iunie. Biden și Trump au convenit locul și data

Luptă strânsă între Biden și Trump. Cei doi sunt la egalitate în cursa pentru alegerile prezidențiale (sondaj Reuters/Ipsos)

Sondaj: Donald Trump, învingător în 5 state-cheie la alegerile din noiembrie. De ce pierde procente Joe Biden 

Partenerii noștri