Live

Ambasadorul SUA în Panama a demisionat: Nu mai pot lucra pentru Trump

Data publicării:

Ambasadorul SUA în Panama, John Feeley, diplomat de carieră şi fost pilot de elicopter în marina militară, a demisionat, precizând că nu mai poate servi sub administraţia preşedintelui Donald Trump, relatează CNN.

„Ca funcţionar diplomatic de rang inferior, am semnat un jurământ de a servi cu devotament preşedintele şi administraţia sa într-un mod apolitic, chiar şi atunci când este posibil să nu fiu de acord cu anumite politici. Cei care m-au instruit au spus clar că în cazul în care cred că nu pot face asta, onoarea ar cere să demisionez. Acel moment a venit”, a notat Feeley în scrisoarea sa de demisie.

O purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat a confirmat plecarea lui Feeley, precizând că diplomatul a informat Casa Albă, Departamentul de Stat şi guvernul din Panama cu privire la decizia sa de a se retrage din funcţie din motive personale, valabilă de la 9 martie.

Feeley şi-a anunţat demisia la 27 decembrie, din cauza unor diferenţe de opinii cu administraţia Trump, astfel că decizia ambasadorului nu este o reacţie după folosirea de către Trump a expresiei „cocini de ţări” referitor la Haiti şi naţiuni din Africa.

John Feeley a fost numit ambasador al SUA în Panama în ianuarie 2016.

Sursa: News.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Israelul le răspunde SUA și anunță că va extinde ofensiva în Rafah: Până distrugem Hamas și recuperăm ostaticii

Coreea de Nord amenință că va lua măsuri, după un test nuclear subcritic efectuat de SUA

Papa Francisc critică atitudinea SUA față de migranți: "Nebunie curată. Globalizarea indiferenței e o boală foarte urâtă"

La doar 17 ani, o fată și-a luat doctoratul în medicină

Partenerii noștri