Live

Ambasadorul SUA la UE, mulțumit de colaborarea cu România

Data publicării:

România e un partener şi aliat de nădejde. Aşa ne vede ambasadorul Statelor Unite pe lângă Uniunea Europeană, Gordon Sondland. Ca reprezentant al Washingtonului la Bruxelles, diplomatul american a negociat intens cu Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene pe dosare sensibile pentru Statele Unite. Printre acestea, relaţiile economice dintre America şi blocul comunitar, în condiţiile chesiunii spinoase a tarifelor pe produse industriale dorită de Donald Trump, dar respinsă de actualul preşedinte al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

„Am colaborat intens şi foarte bine, pe mai multe domenii foarte importante pentru SUA, ca într-o echipă şi am ajuns la rezultate semnificative, mai ales având în vedere şi rezistenţa altor state membre. România s-a dovedit un aliat şi partener extraordinar. Am colaborat recent în privinţa mandatului de negociere. Ştiu că au fost rezerve foarte serioase din partea unor ţări membre, iar reprezentanţii României au insistat ca UE să dea acest mandat de negociere către comisie, am mai colaborat în privinţa directivei privind drepturile copyright, dosarul Nordstream, în multe domenii am colaborat într-un mod eficient”, a declarat Gordon Sondland - ambasadorul SUA la UE.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Una dintre cele mai frumoase femei din România, spectacol în Giulești după Rapid - Universitatea Craiova: ”Siuuuu”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Țările G7 s-au angajat să-și închidă centralele pe cărbune până în 2035

Refugiaţii palestinieni din Rafah au scris pe corturi mesaje de mulțumire pentru studenții care protestează în campusurile americane

Peste 100 de tornade au devastat centrul Statelor Unite în ultimele trei zile. Cinci morți și zeci de răniți

După SUA, și Polonia îi cere lui Olaf Scholz să trimită Ucrainei rachete Taurus

Partenerii noștri