Live

Care este singurul președinte american arestat înaintea lui Trump

Data actualizării: Data publicării:
Ulysses S. Grant, al 18-lea președinte al SUA, a fost arestat pentru curse cu trăsura. Foto: whitehouse.gov

Donald Trump este al doilea președinte american arestat. Înainte cu 150 de ani înaintea lui, Ulysses S. Grant, al 18-lea președinte al Statelor Unite, a ajuns în arestul poliției după o cursă cu trăsura trasă de cai pe străzile din Washington, scrie The New York Times.

Ulysses S. Grant (președinte SUA 1869–1877), a fost arestat în 1872 pentru că mergea cu viteză pe străzile din Washington, unde „conducea” o trăsură trasă de doi cai. Era oprit a doua oară în două zile, prima oară președintele alegându-se doar cu un avertisment.

Se pare că episodul nu a fost relatat în presa vremii, dar a devenit public în 1908, când The Sunday Star of Washington a publicat un interviu cu polițistul (între timp pensionat) care l-a arestat pe președinte.

Povestea lui William West, polițist de culoare care luptase în armata unionistă în timpul Războiului Civil, a fost confirmată peste 100 de ani mai târziu de Poliția din Washington.

Ulysses S. Grant a ajuns la poliție împreună cu mai mulți prieteni, cu care probabil se întrecea cu trăsurile, și a plătit o cauțiune de 20 de dolari, ceea ce ar însemna 500 de dolari, la valoarea de azi a banilor.

Președintele nu s-a opus arestării și „arăta ca un elev prins de profesor făcând prostii”, potrivit relatărilor din presă. El chiar l-a luat în trăsura sa pe polițistul West și au mers împreună la secția de poliție. 

Pe drum, cei doi au vorbit despre război, iar președintele i-a spus polițistului „că n-o s-ă aibă niciun fel de probleme pentru că l-a arestat și că admiră un om care își face datoria”, potrivit relatării din 1908.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prima dezbatere prezidențială americană va avea loc, în premieră, în iunie. Biden și Trump au convenit locul și data

Luptă strânsă între Biden și Trump. Cei doi sunt la egalitate în cursa pentru alegerile prezidențiale (sondaj Reuters/Ipsos)

Republicanii fac scut în jurul lui Trump. Mike Johnson a venit să-l sprijine la procesul penal de la New York

Sondaj: Donald Trump, învingător în 5 state-cheie la alegerile din noiembrie. De ce pierde procente Joe Biden 

Partenerii noștri