Live

Deutsche Bank a fost amendată pentru că nu a fost vigilentă privind tranzacțiile lui Jeffrey Epstein

Data publicării:
Șeful Deutsche Bank vrea ca băncile europene să devină mai puternice. Foto: Guliver/Getty Images

Autoritatea de reglementare a serviciilor financiare de la New York a anunţat, marţi, că a amendat cu 150 de milioane de dolari Deutsche Bank, pentru că banca nu a fost suficient de vigilentă în relaţiile sale cu Jeffrey Epstein. Sancțiunea a fost dată la aproape un an după sinuciderea în închisoare a cunoscutului miliardar newyorkez acuzat de trafic cu minore, transmite AFP, citat de Agerpres.

DFS, autoritate guvernamentală americană, a reproşat băncii germane că a validat sute de tranzacţii în valoare de milioane de dolari, care ar fi trebuit, având în vedere reputaţia lui Jeffrey Epstein, să îi atragă atenţia.

"Băncile sunt în prima linie de apărare când vine vorba de a împiedica criminalitatea prin intemediul sistemului financiar...În cazul Jeffrey Epstein, chiar dacă ştia care este cazierul său, în mod impardonabil, banca nu a reuşit să detecteze sau să împiedice tranzacţii suspicioase în valoare de milioane de dolari", a declarat Linda Lacewell, responsabil în cadrul Autorității.

DFS a subliniat că este prima acţiune de acest fel adoptată împotriva unei instituţii financiare pentru relaţiile sale cu Epstein.

Jeffrey Epstein a fost găsit decedat la vârsta de 66 de ani în celula sa de la MCC, pe 10 august 2019, unde aştepta procesul în care urma să fie judecat pentru trafic sexual cu minore.

Redactor: Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Deutsche Bank: Profiturile „Celor şapte magnifici” din domeniul tehnologiei depăşesc puterea financiară a aproape oricărei ţări

Documente: Jeffrey Epstein ar fi făcut înregistrări sexuale cu prinţul Andrew, Bill Clinton şi Sir Richard Branson

Donald Trump și Bill Clinton apar pe o listă oficială, făcută publică în dosarul de trafic sexual al lui Jeffrey Epstein

Aproape 200 de nume din dosarul de trafic sexual al lui Jeffrey Epstein, pe punctul de a fi publicate. Cine sunt John Doe și Jane Doe

Partenerii noștri