Live

Donald Trump a intrat în videoconferința G20 pentru a se lăuda cu bilanțul președinției sale iar după ar fi ieșit să joace golf

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump nu a vorbit despre probleme internaționale la summitul G20. În schimb, s-a concentrat pe mandatul său de președinte. Foto: Profimedia Images

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, şi-a făcut, sâmbătă, o scurtă apariţie la summitul G20 desfăşurat online, unde a vorbit doar despre bilanţul preşedinţiei sale şi apoi s-a retras să joace golf, susţin doi participanţi la summit în declaraţii acordate AFP.

Donald Trump, care susţine în continuare că nu a pierdut alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie şi acuză fraude comise mai ales cu ajutorul votului prin corespondenţă, a luat cuvântul la summitul G20 în jurul orei 12:45 GMT, la puţin timp după discursul de deschidere al Regelui Salman al Arabiei Saudite, care prezidează această reuniune desfăşurată prin teleconferinţă din cauza pandemiei COVID-19, transmite Agerpres.

Potrivit unui delegat care a avut acces la discuţiile închise pentru presă, ''discursul său a constat în a spune că a făcut o muncă absolut incredibilă în timpul mandatului său, pe plan economic şi împotriva pandemiei''. ''Nu a spus niciun cuvânt despre chestiunile internaţionale'', afirmă aceeaşi sursă.

Conform unui al doilea participant, Donald Trump ar fi spus în scurta sa intervenţie: ''A fost o onoare să lucrez cu voi şi mă bucur să lucrez cu voi în viitor şi pentru o perioadă îndelungată''.

Odată încheiată intervenţia sa, potrivit celor două surse Trump a cedat locul la summit secretarului american al trezoreriei, Steven Mnuchin, şi a părăsit Casa Albă pentru a merge la clubul său de golf din apropiere de Washington.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Macron: O invitaţie a preşedintelui Putin la summitul G20 din Brazilia trebuie să facă obiectul unui consens

Reuniunea G20 s-a încheiat fără un comunicat comun. Miniștrii de finanțe, în impas pe tema războaielor din Ucraina și Gaza

Putin participă la reuniunea G20 de azi. Anunțul surpriză al Kremlinului

India își va schimba numele. Cum dorește Guvernul Modi să se numească țara cu cea mai mare populație din lume

Partenerii noștri