Live

Elev aflat în vizită în SUA, acuzat de amenințare teoristă

Data publicării:

Un elev taiwanez de 18 ani, venit la schimb de experienţă în Statele Unite, a fost arestat deoarece plănuia un atac armat asupra şcolii unde învăţa. 

Tânărul folosise o tabletă dată de unitatea de învăţământ ca să caute cum să cumpere arme, inclusiv unele semi-automate de mare putere, scrie Washington Post. De asemenea, băiatul îi spusese unui coleg să nu vină la ore pe data de 1 mai, deoarece va deschide focul. Elevul s-a speriat şi a povestit discuţia profesorilor şi poliţiei.

Forţele de ordine au descins acasă la taiwanez unde au găsit muniţie, o arbaletă, o vestă antiglonţ şi componente de arme. Avocatul tânărului a insistat că este vorba de o neînţelegere, deoarece obiectele găsite de oamenii legii sunt perfect legale şi nu indică plănuirea unui atac. Taiwanezul a fost acuzat de ameninţări în stil terorist.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Riabkov: Rusia va răspunde cu aceeaşi monedă la orice comportament nuclear ambiguu al Occidentului

Primul transport cu ajutor umanitar livrat prin portul artificial al SUA a ajuns în Fâșia Gaza

Un bărbat și-a transformat tatăl mort într-un chatbot. Clonele digitale care imită morții, o industrie de sute de miliarde de euro

Arma nucleară antisatelit a Rusiei ar fi „devastatoare” pentru întreaga planetă. Orbita joasă a Pământului nu ar mai putea fi folosită

Partenerii noștri