Live

VIDEO Trump spune că s-a exprimat greşit la conferinţa cu Putin: "Am spus <ar fi> în loc de <nu ar fi>"

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele american Donald Trump, care se confruntă cu un val de critici după comportamentul său la summitul cu omologul rus Vladimir Putin de la Helsinki, a declarat marţi că s-a exprimat greşit la conferinţa de presă comună a celor doi şi că de fapt a vrut să spună că nu vede niciun motiv pentru care Rusia să nu fi fost cea care s-a amestecat în alegerile americane din 2016, relatează Reuters.

Trump a şocat întreaga lume evitând să-l critice pe liderul rus pentru acţiunile Moscovei de subminare a alegerilor şi a făcut să planeze îndoiala asupra agenţiilor americane de informaţii, ceea ce a dus la apeluri din partea unora dintre aleşii americani de înăsprire a sancţiunilor asupra Rusiei.


"Am spus cuvintele 'ar fi' în loc de 'nu ar fi' ", le-a spus Trump jurnaliştilor la Casa Albă, la peste 24 de ore de la conferinţa comună cu Putin. "Propoziţia ar fi trebuit să fie 'nu văd niciun motiv pentru care nu ar fi Rusia' ", a adăugat el.

Trump, care a avut numeroase oportunităţi de a-l critica pe Putin la Helsinki, l-a elogiat în schimb pe liderul rus în timpul conferinţei de presă pentru "negarea fermă" a concluziilor agenţiilor de informaţii americane, potrivit cărora statul rus s-a amestecat în alegerile prezidenţiale.

Citiți și:  Ce ar trebui să ne îngrijoreze după întâlnirea Trump-Putin?

Deşi se confrunta cu presiune din partea criticilor, a ţărilor aliate şi chiar din partea propriului staff de a adopta o linie dură, Trump nu a rostit public niciun cuvânt critic la adresa Moscovei în niciuna dintre chestiunile care au adus relaţiile dintre cele două ţări în cel mai scăzut punct de la Războiul Rece, comentează Reuters.

Atât republicanii, cât şi democraţii, l-au acuzat că s-a coalizat cu un adversar în detrimentul propriei sale ţări.

Citiți și: „Act de trădare!”. Critici în SUA la adresa lui Trump după întâlnirea cu Putin

Donald Trump, desființat de „Terminator”, după întâlnirea cu Putin

Trump a declarat marţi că are completă încredere în agenţiile americane de informaţii şi că le-a acceptat concluziile, deşi a insistat că acţiunile Rusiei nu au avut niciun impact asupra rezultatului.

Furtuna politică declanşată de prestaţia sa la conferinţa de presă de la Helsinki a cuprins administraţia sa şi s-a extins la Partidul Republican, eclipsând multe dintre controversele frecvente care au apărut în timpul celor 18 luni turbulente ale lui Trump la Casa Albă.

Liderul majorităţii din Senatul SUA, Mitch McConnell, a declarat presei că Rusia nu este un prieten al SUA şi a avertizat împotriva unei eventuale repetări a amestecului în alegeri din 2016. (Sursa: Agerpres) 

Citiți și: Presa din Marea Britanie l-a criticat în termenii cei mai duri pe Trump, după summitul cu Putin

Summitul lui „care pe care”. Importanța limbajului corpului la întâlnirea Trump-Putin

Trump şi Putin s-au străduit să dea asigurări că summitul lor a fost un succes. Ce spun imaginile - GALERIE FOTO

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Stoltenberg spune că „nu e prea târziu” pentru ca Ucraina să câştige războiul. Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme

Rusia susține că a cucerit încă un sat lângă Avdiivka. Armata ucraineană se teme de o ofensivă puternică în săptămânile următoare

Telegram a blocat temporar boții folosiți de serviciile ucrainene de securitate pentru a culege date despre armata Rusiei

SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata

Partenerii noștri