Live

O femeie și-a otrăvit prietena cu picături pentru ochi după ce i-a furat sute de mii de dolari

Data publicării:
Jessy Kurczewski a făcut să pară că prietena ei s-ar fi sinucis pentru a-și ascunde crima. Colaj foto: Profimedia Images

O femeie din statul american Wisconsin a fost găsită vinovată de otrăvirea prieteni sale cu o doză letală de picături pentru ochi și este acuzată că a furat sute de mii de dolari care îi aparțineau victimei, potrivit Insider.

După 10 ore de deliberări, tribunalul din Waukesha County a hotărât că Jessy Kurczewski (39 de ani) se face vinovată de uciderea intenționată a prietenei sale, Lynn Hernan (62 de ani), și de furtul a unor bunuri cu o valoare cuprinsă între 10.000 și 100.000 de dolari.

Kurczewski a fost acuzată că a otrăvit apa de băut a lui Lynn cu tetrahidrozolină, o substanță chimică ce se regăsește în picăturile pentru ochi, ceea ce a dus la moartea acesteia, potrivit Milwaukee Journal Sentinel.

Kurczewski a fost acuzată și de faptul că a furat aproape 300.000 de dolari care îi aparțineau victimei în cei doi ani dinainte de moartea ei.

Hernan a fost găsită „inconștientă” și „fără respirație” în casa ei din Pewaukee, Wisconsin, în octombrie 2018 cu o cantitate mare de medicamente zdrobite pe pieptul ei și pe o farfurie de lângă corpul ei.

Investigatorii au crezut inițial că Hernan a murit de la o supradoză, conform observațiilor preliminare. La acea vreme, Kurczewski le-a spus autorităților că a vizitat-o pe Hernan o dată la două zile timp de șase luni înainte de moartea ei pentru a avea grijă de ea și că femeia părea să aibă gânduri sinucigașe.

Însă, o rudă a lui Hernan a cerut autorităților să examineze medical victima – în urma examinării, s-a descoperit că victima a murit în urma ingerării unei doze letale de tetrahidrozolină.

Pe baza rezultatelor autopsiei, un doctor a ajuns în 2019 la concluzia că Hernan a fost ucisă și că nu s-a sinucis și nici nu a murit în urma unui accident.

Kurczewski a fost arestată și interogată de detectivi de șase ori. A respins în mod repetat acuzațiile care îi erau aduse, spunând că nu i-a dat victimei picături de ochi și nici nu a făcut să pară că Hernan s-a sinucis.

Cu toate acestea, acuzata a recunoscut mai târziu că i-a adus o sticlă cu apă în care fuseseră turnate șase sticluțe de picături de ochi.

Kurczewski a plâns în timp ce judecătoarea a citit verdictul în instanță. Aceasta își va afla pedeapsa pe 7 decembrie – ea ar putea primi închisoare pe viață pentru crima pe care a comis-o.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Unde se află bunurile de peste 500.000€ declarate dispărute de Laurențiu Reghecampf: ”E de râsul tuturor”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA pregătește următoarea generație de „avioane ale apocalipsei”, proiectate pentru a rezista unui război nuclear

Nikki Haley ar putea să fie nominalizată pentru funcția de vicepreședinte de echipa lui Donald Trump (Axios)

SUA anunță un nou ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina

Joe Biden este ameninţat cu punerea sub acuzare pentru „abuz de putere”

Partenerii noștri