Live

Televiziunea de stat chineză critică relatările presei occidentale despre faptul că India a depășit China la nivel de populație

Data publicării:
India a depășit China ca număr de locuitori. A trecut pe primul loc în lume, iar asta pune presiune pe piața locurilor de muncă. Foto: Profimedia Images

Rapoartele din mass-media occidentală conform cărora populația Chinei a fost depășită de populația Indiei ignoră în mod deliberat dezvoltarea pusă în practică de guvernul de la Beijing, a declarat joi televiziunea de stat chineză CCTV, citată de Reuters

Într-un scurt comunicat de presă, CCTV a precizat că relatările din mass-media occidentală din ultimii ani s-au bazat pe ideea că dezvoltarea Chinei „are mari probleme” și că atunci când creșterea demografică a Chinei va dispărea, economia globală va avea, de asemenea, de suferit. „Au calomniat până la capăt, însă China a continuat să se dezvolte, creând un miracol al dezvoltării economice durabile și stabile cu o populație imensă”, se mai arată în comunicatul CCTV. 

India a depăşit China din punct de vedere al populaţiei, după a ajuns la 1,4286 miliarde de locuitori, faţă de China care are 1,4257 miliarde de persoane, arată datele ONU comunicate miercuri. Totodată, India va avea cu aproape 3 milioane de oameni mai mulți decât China până la jumătatea acestui an.   

„Statele Unite își intensifică eforturile pentru a limita dezvoltarea Chinei și pledează pentru o decuplare de Beijing”, a mai spus CCTV, adăugând că Occidentul a echivalat pur și simplu dimensiunea populației cu realizările în materie de dezvoltare.

Un astfel de hype nu are o înțelegere de bază a legii dezvoltării populației. Odată cu dezvoltarea societății umane, scăderea natalității și scăderea dorinței de a avea copii sunt probleme comune cu care se confruntă întreaga lume”, a mai punctat televiziunea de stat chineză, făcând în același timp referire la faptul că țările dezvoltate din Occident s-au confruntat cu probleme precum deficitul de forță de muncă. 

Anul trecut, populația Chinei a scăzut pentru prima dată în șase decenii, ceea ce a reprezentat o întorsătură istorică care se estimează că va duce la o perioadă lungă de scădere a numărului de cetățeni, cu implicații profunde pentru economia sa și pentru întreaga lume. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a spus că puterea unei populației nu depinde doar de cantitate, ci și de calitate. „Populația este importantă, dar talentele sunt și ele importante. În plus, China a luat măsuri active pentru a răspunde la îmbătrânirea populației”, a mai declarat Wang.  

Unii chinezi sunt de părere că este un „fenomen inevitabil” faptul că populația Indiei a depășit populația Chinei, dar că puterea economică a țării lor va continua să fie dominantă. În plus, aceștia spun că creșterea populației Indiei „nu are niciun impact major” asupra Chinei.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin e mulțumit de planul de pace al Chinei pentru Ucraina și îl laudă pe Xi Jinping: „Beijingul înțelege cu adevărat”

Soluția de 967 miliarde de dolari a Chinei pentru criza imobiliară: Statul ar putea cumpăra milioane de case nevândute

China face presiuni înainte ca noul președinte al Taiwanului să preia mandatul și trimite 45 de avioane în jurul insulei

Hackerii susținuți de China devin tot mai periculoși. Marea Britanie și SUA trag un semnal de alarmă

Partenerii noștri