Live

Trei israelieni daţi dispăruţi pe 7 octombrie sunt ţinuţi ostatici în Gaza. Numărul prizonierilor luați de Hamas crește

Data publicării:
Foto: Profimedia

Trei cetățeni israelieni daţi dispăruţi de pe 7 octombrie anul trecut, din ziua atacului Hamas asupra Israelului, sunt ţinuţi ostatici în Fâşia Gaza, a anunţat joi armata israeliană.

„Trei cetăţeni daţi dispăruţi au fost identificaţi ca ostatici, iar familiile lor au fost informate”, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Anunţul creşte la 132 numărul persoanelor ţinute încă ostatice în Gaza din 7 octombrie, potrivit cifrelor autorităţilor israeliene.

Atacul Hamas în sudul Israelului a provocat moartea a aproximativ 1.140 de persoane în Israel, majoritatea civili, iar aproximativ 250 de persoane au fost răpite şi duse în Gaza, dintre care aproximativ 100 au fost eliberate în cursul unui armistiţiu, la sfârşitul lunii noiembrie.

Israelul a promis că va „distruge” mişcarea islamistă palestiniană, iar de la începutul ostilităţilor 22.438 de persoane, în principal femei, adolescenţi şi copii, au fost ucise în Fâşia Gaza, potrivit unui ultim bilanţ difuzat joi de Hamas.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Minte fără strop de rușine!” Cum l-a numit Paraschivescu pe Becali. Poveștile celor doi ”sunt la fel, dar exact invers”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA anunță că își mențin sprijinul pentru Israel, în ciuda atacului mortal de la Rafah: „Nu închidem ochii la victime”

„Exterminați bestiile, să ardă tot satul”: Cum s-au răzbunat coloniștii israelieni pentru uciderea unui adolescent în Cisiordania (BBC)

Israelul are o nouă ipoteză privind incendiul din tabăra de refugiați de la Rafah: Un depozit de arme de care IDF nu știa

The Guardian: Șeful Mossad "a amenințat-o" pe procuroarea-șefă a Curții Penale Internaționale din cauza anchetei despre crime de război

Partenerii noștri