Live

Trump spune că ar putea fi inculpat a patra oară „săptămâna viitoare”

Data publicării:
Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump. Foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte Donald Trump spune ar putea fi inculpat pentru a patra oară la rând „săptămâna viitoare” cu privire la presiuni electorale pe care le-a exercitat asupra unui oficial din Georgia în urma alegerilor prezidenţiale din 2020, relatează AFP, potrivit News.ro. 

Miliardarul republican şi-a acuzat marţi rivalul democrat Joe Biden de faptul că-l împidică să facă campanie prin faptul că-şi împinge procurorii să-l inculpe, în pofida garanţiilor de independenţă ale Departamentului american al Justiţiei.

„Joe-Ticălosul m-a târât în justiţie în mijlocul unei campanii electorale pe care sunt pe cale să o câştig detaşat, dar care mă obligă să aloc tim p şi bani unor lucruri fără legătură cu campania”, a dat asigurări fostul şef de stat în faţa susţinătorilor săi, la New Hampshire.

Donald Trump a fost inculpat de trei pri în câteva luni în tot atâtea dosare.

Septuagenarul este inculpat de presiuni electorale în alegerile prezidenţiale din 2020, gestionarea neglijentă a unor documente confidenţiale şi plăţi suspecte către o fostă actiţă porno, Stormy Daniels.

Fostul preşedinte a pledat nevinovat în toate aceste dosare, pe care le respinge drept o „vânătoare de vrăjitoare” a administraţiei Biden.

La mitingul electoral de la New Hampshire, marţi, el a sugerat că numeroasele termene judiciare din următoarele luni, în aceste dosare, ar putea să-l împiedice să se afle pe teren.

„N-aş putea să mă duc în Iowa azi sau în New Hapshire, pentru că aş sta într-o sală de tribunal din cauza unui procuror care m-a inculpat din cauza unor prostii”, şi-a imaginat el.

Preşedintele american Joe Biden se abţine să comenteze probleme judiciare ale rivalului său, atent să nu-i alimenteze acuzaţiile de instrumetalizare a justiţiei.

 

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prima dezbatere prezidențială americană va avea loc, în premieră, în iunie. Biden și Trump au convenit locul și data

Luptă strânsă între Biden și Trump. Cei doi sunt la egalitate în cursa pentru alegerile prezidențiale (sondaj Reuters/Ipsos)

Republicanii fac scut în jurul lui Trump. Mike Johnson a venit să-l sprijine la procesul penal de la New York

Sondaj: Donald Trump, învingător în 5 state-cheie la alegerile din noiembrie. De ce pierde procente Joe Biden 

Partenerii noștri