Live

UE aprobă noi sancţiuni împotriva Belarusului pentru că sprijină invazia rusă în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko. Foto: Profimedia Images

Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene au aprobat miercuri noi sancţiuni împotriva Belarusului pentru rolul său de sprijinire a invaziei militare ruse în Ucraina, a anunţat preşedinţia franceză a Consiliului UE.

Sancţiunile vor viza „unele sectoare economice, în special cel industria lemnului, siderurgia şi exportul de potasă”', a anunțat preşedinţia franceză a Consiliului UE, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Un diplomat european a spus în această săptămână că obiectivul noilor sancţiuni contra regimului de la Minsk este de a stopa exporturile oricăror altor mărfuri belaruse către UE, în afară de cele care fac deja obiectul unor sancţiuni impuse de Bruxelles după ce preşedintele Aleksandr Lukaşenko a reprimat brutal protestele în urma alegerilor din august 2020.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Reghecampf, plângere penală și acuzații către soție: susține că i-au dispărut bunuri de peste 600.000 de euro! Primele reacții

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Marcel Ciolacu: PSD este cel mai european partid din România

Ucraina susține că a atacat o rafinărie rusească situată la 1.200 km de graniţă. „O dronă cu rază lungă de acţiune «a făcut o vizită»”

Ciolacu: Când ţipă câte unul la TV sau în Parlament, trebuie să i se spună clar că România se prăbuşeşte fără fondurile europene

Kremlinul o acuză pe Maia Sandu de nazism, pe același narativ folosit de Rusia la invadarea Ucrainei

Partenerii noștri