Live

107 oameni sunt infectați cu SARS-CoV-2 după ce au participat la o slujbă religioasă în Germania

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

Cel puțin 107 oameni au fost confirmați pozitiv la testele pentru coronavirus după ce au participat la un serviciu religios la o biserică baptistă din Frankfurt, a anunțat duminică ministrul sănătății din landul Hessa, Kai Klose.

Noul bilanț vine după ce cu o zi înainte autoritățile anunțaseră că au confirmate cel puțin 40 de cazuri. Majoritatea erau asimptomatici. Un reprezentant al comunității baptiste a declarat că șase persoane sunt tratate în spital.

Toți acești cetățeni locuiesc în Frankfurt, dar și în alte regiuni învecinate. Slujba la care au participat a avut loc la 10 mai. Unul dintre oficialii bisericii a spus că nu poate ști sigur câte persoane au fost prezente, dar a garantat că toate măsurile de protecție au fost respectate.

Speriate de acest focar, autoritățile au anulat serviciul religios musulman care era programat pentru duminică, cu ocazia Ramadanului, pe stadionul din orașul Hanau.

Tot în Frankfurt, un nou focar de COVID-19 a izbucnit la un centru pentru refugiați. 70 de oameni s-au îmbolnăvit, dar nimeni nu a avut nevoie de spitalizare.

Iar în nordul Germaniei, lângă granița cu Olanda, 18 persoane s-au îmbolnăvit după petrecerea de redeschidere a unui restaurant local. Autoritățile spun că acolo nu s-au respectat măsurile de siguranță.

Numărul total al cazurilor de coronavirus depistate în Germania până acum se ridică la peste 180.000, din care mai mult de 8.300 de persoane au murit. 

Redactor: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

În Germania are loc cel mai mare proces de înaltă trădare de după Al Doilea Război Mondial. Puciștii „Reichsburger” sunt judecați

Băieţelul din Gorj vândut pe câteva sute de lei în Germania este adus în România, dar nu va fi dat înapoi familiei

Cei doi ucraineni uciși de un rus în Germania erau soldați aflați la tratament în Bavaria

Un ofiţer german care se ocupa de echipamentele Bundeswehr le dădea informații secrete rușilor. Acum a fost trimis în judecată

Partenerii noștri