Live

25 de oameni au fost spitalizaţi în urma unui accident chimic la o fabrică din Germania

Data actualizării: Data publicării:
25 de persoane au fost spitalizate cu iritaţii ale tractului respirator după ce au inhalat fum în urma unui accident chimic la o fabrică din Konstanz. Foto: Profimedia

Un total de 25 de persoane au fost spitalizate vineri cu iritaţii ale tractului respirator după ce au inhalat fum în urma unui accident chimic la o fabrică din Konstanz, în sudul Germaniei, relatează dpa.

Angajaţi ai companiei care produce soluţii de procesare a fructelor pentru industria alimentară şi a băuturilor au detectat în cursul dimineţii prezenţa unui gaz coroziv, a explicat poliţia. Gazul emana dintr-un container amplasat la subsol.

Situaţia era de natură să le pună în pericol viaţa, dar un angajat a acţionat rapid şi a procedat corect, a spus un purtător de cuvânt al pompierilor, scrie dpa, citată de Agerpres.

Bărbatul, echipat cu costum de protecţie complet, a folosit un stivuitor pentru a muta containerul în afara clădirii, unde gazul s-a putut evapora fără a pune în pericol mediul sau pe localnici.

Primele elemente ale anchetei au stabilit că joi în containerul de 1000 de litri fuseseră mixate două substanţe - acid azotic şi un detergent Horolith - pentru producerea unui agent de curăţare a cazanelor, dar din motive necunoscute temperatura a crescut şi s-a produs o reacţie chimică, rezultând o emanaţie de gaz cu înaltă toxicitate.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Decizia luată de Anamaria Prodan, după ce a fost sunată de Reghe în ziua în care și-a pus la punct detaliile pentru nuntă

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Olaf Scholz spune că este timpul ca o femeie să fie aleasă în funcția de președinte al Germaniei

Olaf Scholz și țările nordice cer mai mult ajutor pentru Ucraina, inclusiv sisteme Patriot: „Trebuie să facem mai mult”

Suma astronomică pe care economia Germaniei o pierde pentru că nu găsește suficienţi angajați (studiu)

Olaf Scholz: Ucrainenii cu loc de muncă în Germania pot rămâne în ţară

Partenerii noștri