Live

Când va vota Parlamentul European acordul Brexit încheiat în ajunul Crăciunului

Data publicării:
Preeșdintele Parlamentului European. Foto: Getty Images

Parlamentul European va analiza în detaliu acordul pe care UE şi Regatul Unit l-au încheiat joi, înainte de a decide dacă îl va vota sau nu anul viitor, a anunțat preşedintele legislativului comunitar, David Sassoli, potrivit Reuters şi AFP, preluate de Agerpres.

„Salut acordul privind viitoarea relaţie UE - Regatul Unit. Acesta poate reprezenta acum baza pentru un nou parteneriat. Totuşi, faptul că s-a ajuns la el într-un ultim moment nu permite ca el să fie examinat adecvat de Parlamentul European înainte de sfârşitul anului”, a postat David Sassoli pe Twitter.

„Parlamentul European va analiza acum acordul în detaliu înainte de a decide dacă îşi va da consimţământul în noul an. Vom acţiona responsabil pentru a reduce la minim perturbările din viaţa cetăţenilor şi a preveni haosul unui scenariu no deal”, a mai adăugat el.

„Parlamentul îşi va continua activitatea în comisiile sale responsabile şi plenara va decide dacă îşi va da consimţământul în noul an”, a adăugat el.

„Parlamentul a pledat consistent pentru un acord corect şi cuprinzător şi suntem încrezători că priorităţile noastre se reflectă în acordul final. Dacă Parlamentul European decide să aprobe acordul, va monitoriza îndeaproape cum este implementat”, a mai precizat preşedintele legislativului comunitar în comunicat.

Regatul Unit și Uniunea Europeană au ajuns la un compromis în ce privește un acord comercial post-Brexit, iar de la 1 ianuarie țara va părăsi, într-un final, și piața unică, și uniunea vamală. Brexit se finalizează, astfel, după peste patru ani.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Comisia Europeană investighează produsele din oțel provenite din China

Comisia Europeană investeşte 1 miliard de euro în 54 proiecte ambiţioase în domeniul apărării

Comisia Europeană a înrăutățit prognoza de deficit pentru România

Steagul UE a fost interzis la Eurovision 2024. Comisia Europeană cere explicații și critică dur decizia EBU

Partenerii noștri