Live

Estonia. Liberalii câștigă alegerile legislative, urmați de extrema-dreaptă

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Partidul Reformei, care are o doctrină liberală şi care se află în prezent în opoziţie, a obţinut cele mai multe voturi, 40%, la alegerile de duminică din Estonia, potrivit rezultatelor parţiale făcute publice de Comisia Electorală, însă această cifră vine doar din votul electronic, folosit de numai 30% dintre alegătorii înscrişi, relatează AFP şi DPA, preluate de Agerpres.

Estonia, clădirea Parlamentului Foto: Guliver/Getty Images

Pe poziţia a doua s-a situat partidul eurosceptic de extremă-dreapta EKRE, cu 13,6%, la o diferenţă foarte mică în faţa partidului conservator Pro Patria (Isamaa), cu 12,6%, care face parte din coaliţia de guvernare.

Partidul de Centru, cu o doctrină mai spre stânga, al premierului în exerciţiu Juri Ratas a câştigat 11,7% din voturi, în timp ce a treia formaţiune din coaliţia aflată acum la putere, social-democraţii, a ieşit pe locul al cincilea, cu 11,4% din sufragii, conform acestor rezultate parţiale.

Nu se ştie încă dacă actuala coaliţie guvernamentală formată din trei partide va putea rămâne la putere.

Alegătorii au votat într-o atmosferă de calm la aceste alegeri legislative la care extrema-dreaptă ar urma să îşi dubleze scorul electoral. Poliţia nu a semnalat decât unele incidente minore până la închiderea urnelor, la 18.00 GMT.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Moscova acuză "linia ostilă" a ţărilor baltice și amenință că va răspunde la acțiunile lor

Estonia acuză Rusia că îi încalcă spațiul aerian prin interferenţe GPS. O companie aeriană și-a anulat zborurile către estul Estoniei

Echipament donat de Estonia pentru Ucraina va tranzita România. Militarii ucraineni se vor antrena cu acesta în țară

Estonia se pregătește să declare Biserica Ortodoxă Rusă drept „organizație teroristă”

Partenerii noștri