Live

Guvernul britanic ia în calcul mutarea Camerei Lorzilor din Londra

Data publicării:
Foto: arhivă GettyImages

Mutarea camerei superioare a Parlamentului britanic în oraşul York este unul dintre lucrurile pe care guvernul le ia în calcul pentru a ridica nivelul în anumite zone ale Marii Britanii, a declarat duminică preşedintele Partidului Conservator, James Cleverly.

Declaraţia lui Cleverly vine după ce publicaţia Sunday Times a relatat în aceeaşi zi că premierul britanic Boris Johnson intenţionează să mute camera superioară a Parlamentului, Camera Lorzilor, în York, oraş în nordul Angliei.

Potrivit Agerpres, întrebat de Sky News dacă guvernul intenţionează să mute Camera Lorzilor în York, Cleverly a răspuns: „S-ar putea s-o facem. Este una dintre măsurile pe care le analizăm”.

La alegerile naţionale de luna trecută pentru camera inferioară, conservatorii lui Boris Johnson au câştigat mai multe mandate în nordul Angliei, care votează în mod tradiţional cu Partidul Laburist (de opoziţie), asigurându-şi o largă majoritate în Parlament.

În vederea consolidării acestor câştiguri, Johnson a promis să sporească investiţiile în nordul Angliei, care a avut de suferit din cauza declinului industriilor grele şi a politicilor de austeritate ca urmare a crizei financiare, a relatat Sunday Times, fără a cita surse.

York, fondat de romani şi renumit pentru impunătoarea sa catedrală, este prima alegere pentru mutare, în detrimentul Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Marea Britanie.

Camera Lorzilor, care datează din secolul al XIV-lea şi unde membrii nu sunt aleşi, ci numiţi de regină din rândul aristocraţilor şi al înaltului cler, este considerată în principal un mecanism de revizuire şi perfecţionare, dar are tehnic dreptul de a bloca legi. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Victoria noastră e oficială acum!" După mai multe răsturnări de situație, a venit anunțul: "Bătălia s-a încheiat!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Hong Kong anulează pașapoartele a șase activiști pro-democrație care „au fugit” în Marea Britanie

Doi băieți de 12 ani au atacat din senin și ucis un bărbat cu macete, iar cruzimea crimei a îngrozit Marea Britanie

Ministrul de externe David Cameron a fost păcălit într-o convorbire video de o persoană care pretindea că este Petro Poroșenko

Fără telefoane mobile în școli, în Londra. Dacă sunt prinși cu smartphone-uri, elevii vor rămâne fără ele o săptămână

Partenerii noștri