Live

Incendiu la o centrală nucleară în Ucraina. Săptămâna trecută s-au împlinit 33 de ani de la dezastrul de la Cernobîl

Data actualizării: Data publicării:

Un incendiu s-a produs luni seară la centrala nucleară de la Rivne, în vestul Ucrainei, determinând oprirea unuia dintre reactoare, au anunţat marţi autorităţile ucrainene, care afirmă că nivelul de radioactivitate la faţa locului nu prezintă pericol, informează AFP, citată de Agerpres.

Incendiul a fost stins în circa o oră şi s-a declanşat într-un transformator electric, fiind astfel activat sistemul de protecţie al reactoarelor.

Reactorul trei a fost oprit, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a agenţiei nucleare a Ucrainei, Energoatom. „Nivelul de radioactivitate nu a crescut”, a mai spus purtătoarea de cuvânt, menţionând de asemenea că nu s-au înregistrat răniţi şi că este în curs o investigaţie asupra cauzelor incendiului.

Nivelul de gravitate al incidentului este zero, conform clasificării internaţionale a situaţiilor de urgenţă în centralele nucleare, a indicat într-un comunicat Energoatom.

Reactorul trei al centralei de la Rivne - care în total are patru reactoare - este în continuare scos din funcţiune pentru înlocuirea transformatorului.

În Ucraina, ţară unde la data de 26 aprilie 1986 s-a înregistrat la Cernobîl cel mai grav accident nuclear din istorie, există în prezent patru centrale nucleare, care în total au 15 reactoare în funcţiune.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Cel mai dezgustător moment de la EURO 2024”. Selecționerul Olandei, într-o ipostază jenantă: ”Ce faaaci?”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Norvegia alocă aproape 100 de milioane de euro pentru sectorul energetic din Ucraina, după ce atacurile Rusiei l-au afectat grav

Luminiţa Odobescu, la summitul din Elveția: Ucrainenii nu sunt doar victime ale agresiunii ruseşti. Sunt apărători ai democraţiei

O importantă bază aeriană rusă, sediul unui regiment de aviație cu bombardiere Su-34, a fost atacată de un roi de drone ucrainene

Giorgia Meloni spune că statele UE nu se vor implica direct în împrumutul G7 pentru Ucraina finanțat din activele rusești înghețate

Partenerii noștri