Live

Nigel Farage pleacă din partidul pe care l-a condus

Data publicării:
Nigel Farage pleacă din UKIP / Guliver / Getty Images

Politicianul britanic pro-Brexit Nigel Farage a anunţat marţi că pleacă din UKIP (United Kingdom Independence Party), relatează Reuters, citând ziarul britanic The Telegraph.

Farage, în calitate de lider al UKIP, a pus presiune pe predecesorul Theresei May, David Cameron, să promită un referendum privind ieşirea Marii Britanii din UE şi a fost unul dintre vârfurile de lance ale campaniei pro-Brexit. Eurodeputatul este confondator al UKIP şi a condus formaţiunea până în 2016.

Dar după ce s-a retras din calitatea de lider al UKIP în urma referendumului pentru Brexit, Farage a fost critic faţă de partid, pe care l-a caracterizat drept dezorganizat şi prost condus.

"Plec astăzi din UKIP. Există un spaţiu uriaş pentru un partid al Brexitului în politica britanică, dar nu va fi umplut de UKIP", a declarat Farage.

Farage a criticat decizia liderului actual al UKIP, Gerard Batten, de a-l numi consilier pe activistul de extremă dreapta Tommy Robinson.

Caracterizat odată de Cameron drept liderul unor "nebuni, caraghioşi şi rasişti de debara", Farage i-a criticat de multe ori pe liderii UE pe tema a ceea ce el a numit "revoluţia Brexitului".

Sursa: Agerpres

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sunak nu vrea ca tinerii să poată locui în Marea Britanie fără permis de ședere ca înainte de Brexit și respinge propunerea CE

Tinerii sub 30 de ani ar putea locui în Marea Britanie fără permis de ședere, la fel ca înainte de Brexit

Conferința extremiștilor europeni, unde trebuiau să vorbească Farage și Orban, a fost oprită de poliția de la Bruxelles

Wilders renunță la promisiunea de a scoate Olanda din UE înainte de alegerile europarlamentare

Partenerii noștri