Live

O eurodeputată de culoare spune că a fost agresată de poliţiști în Bruxelles, în timp ce filma reținerea a doi tineri

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Pierrette Herzberger-Fofana/ Facebok

Pierrette Herzberger-Fofana, o eurodeputată germană de culoare, a anunţat miercuri, în plenul Parlamentului European, că a depus plângere pentru „violență cu tendințe rasiste” pentru că a fost brutalizată de agenţi de poliţie, relatează site-ul LeVif.be, citat de Mediafax.

Herzberger-Fofana, membră a Alianţei 90/Verzi, a povestit că incidentul a avut loc marţi în faţa Gării de Nord din Bruxelles, în timp ce fotografia reţinerea de către poliţişti a doi tineri de culoare.

Preşedintele Parlamentului European, Davide Sassoli, i-a cerut eurodeputatei să ofere detalii despre incident, pentru a putea cere clarificări din partea Poliţiei belgiene.

Eurodeputata germană a explicat că agenţii de poliţie i-au cerut să le dea telefonul cu care îi filmase și, pentru că a refuzat, patru agenţi de poliţie au percheziţionat-o şi i-au confiscat telefonul mobil.

Herzberger-Fofana a precizat că poliţiştii nu au crezut-o când le-a spus că este eurodeputată, iar când şoferul ei le-a confirmat ulterior acest lucru au avertizat că vor depune plângere la Parlamentul UE.

Un purtător de cuvânt al poliţiei belgiene a declarat pentru agenţia Reuters că acest caz este investigat, și că nu a fost folosită violenţa.

Moartea afro-americanului George Floyd, pe 25 mai, în timp ce era imobilizat de agenţi de poliţie în oraşul american Minneapolis a generat proteste violente în Statele Unite şi în alte ţări.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Una dintre cele mai frumoase femei din România, spectacol în Giulești după Rapid - Universitatea Craiova: ”Siuuuu”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Peter Szijjarto critică Bruxelles-ul pe tema migrației. Ce priorități are Ungaria pentru președinția UE

Un bărbat din Olt și-a înjunghiat mortal soția pe o stradă din Olt. La audieri a motivat că era gelos

Momentul în care Paul al României a fost ridicat de polițiști de la resortul de lux din Malta, unde era în vacanță (VIDEO)

Orfelinatele groazei din anii '90 n-au dispărut. Un tânăr a fost ținut legat un an și jumătate, șefii centrului susțin că l-au protejat

Partenerii noștri