Live

Peste 12% dintre femeile din Franţa spun că au fost violate

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Mai bine de o femeie din zece (12%) spune că a fost victima unuia sau mai multor violuri, iar 43% spun că au fost mângâiate sau pipăite cu intenţii sexuale, fără să-şi dea consimţământul, arată un sondaj realizat de Institutul Ifop pentru fundaţia Jean-Jaurès, relatează Reuters și News.ro.

Acest studiu, ale cărui rezultate au fost dezvăluite vineri de postul Franceinfo, relevă totodată că 58% dintre femeile chestionate declară că s-au confruntat cu comportamente ”deplasate”, 50% cu insulte sau afirmaţii sexiste, iar 45% cu gesturi grosolane, cu conotaţii sexuale.

O largă majoritate a victimelor violurilor - între 78 şi 88% potrivit marjei de eroare - afirmă că îşi cunoaşte agresorul.

Doar între 11 şi 19% dintre ele declară că au depus plângere, iar între 56 şi 68% spun că au vorbit cu persoană din anturaj despre acest lucru..

De asemenea, între 16 şi 27% dintre femeile care spun că au fost violate cel puţin o dată afirmă că au încercat să se sinucidă după aceea.

Această anchetă a fost realizată prin chestionar autoadministrat online, în perioada 6-16 februarie, pe un eşantion de 2.167 de femei, reprezentativ pentru populaţia feminină majoră.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ţara în care e din ce în ce mai periculos să fii femeie: Patru fete sunt violate în fiecare oră

Partenerii noștri