Live

Soluția găsită de bulgari pentru asigurările de sănătate

Data actualizării: Data publicării:

Bulgarii vor să spargă monopolul Casei Naționale de Sănătate, care va trebui să intre în competiție cu fonduri private. Ministrul de resort a anunțat că vor exista mai multe case de asigurări sănătate, cu cel puțin 500 de mii de persoane înscrise, iar contribuția va fi aceeași - de 8 la sută din venitul brut al asiguratului.

Bulgarii vor avea posibilitatea să se mute la fondurile ale căror oferte sunt mai atrăgătoare, iar dacă nu vor opta pentru niciun fond privat, vor rămâne automat la cel de stat.

Ministrul Sănătății de la Sofia susține că noile case de asigurări nu vor avea voie să-și selecteze clienții în funcție de venituri, de vârstă sau de starea de sănătate și în plus, ar exista și o plasă de siguranță în caz de faliment. Într-o astfel de situație, clienții vor fi transferați automat către fonduri valide.

Opoziția susține, însă, că acest sistem, asemănător cu acela din Statele Unite, nu este aplicabil într-o țară săracă de genul Bulgariei.

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertizare de călătorie pentru Bulgaria: MAE anunță restricții de circulație la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse

Bulgarii își aleg parlamentarii în aceeași zi cu europarlamentarele. Este al șaselea rând de alegeri anticipate în trei ani

O dronă a fost găsită pe stânci, lângă un sat din Bulgaria. Locul a fost izolat

BBC: Cine a ucis-o pe „Regina Cripto”, cea mai căutată femeie din lume. „Este o fantomă. Dacă nu asculți de el, dispari de pe Pământ”

Partenerii noștri