Live

Theresa May mai pierde un vot important pentru Brexit

Data actualizării: Data publicării:

Parlamentul britanic a respins, joi seară, o moţiune prin care premierul Theresa May a dorit să obţină din partea deputaţilor o reconfirmare a sprijinului pentru a încerca o revizuire a acordului privind Brexitul convenit cu Uniunea Europeană, dar respins pe 15 ianuarie de către legislativul de la Londra, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Aripa cea mai eurosceptică a Partidului Conservator al premierului May a criticat textul moţiunii pentru că acesta cuprindea într-o manieră implicită un amendament deja aprobat la votul din 29 ianuarie, amendament prin care Camera Comunelor cerea să fie exclusă opţiunea ieşirii din UE fără un acord pe data de 29 martie.

Moţiunea, respinsă cu 303 voturi la 258, ar fi fost un pas simbolic, dar respingerea ei complică şi mai mult eforturile guvernului de la Londra de a obţine la Bruxelles o revizuire a controversatei clauze privind backstop-ul irlandez, care a condus în ianuarie la respingerea acordului de către Camera Comunelor.

Sursa: Agerpres

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Noi violențe în Georgia, "legea rusă" a fost votată. Poliția a dat cu gaze lacrimogene în mulțimea care a luat cu asalt Parlamentul

Germania și Polonia sărbătoresc 20 de ani de la primul mare val de extindere al UE către est

Tensiunile cresc în Georgia după protestele violente, cu 63 de arestări. Parlamentarii s-au luat iar la bătaie

Maia Sandu pledează la Bruxelles pentru fonduri alocate în viitorul buget al UE: R. Moldova şi Ucraina au nevoie de un Plan Marshall

Partenerii noștri