Live

VIDEO. Serbia își plânge copiii: Imagini de la înmormântările elevilor uciși în școala din Belgrad

Data publicării:
Câțiva dintre copii au fost înmormântați, printre care și fiica antrenorului echipei de volei SCM Zalău.

La 5 zile de la masacrul din școală, care a îngrozit o lume întreagă, Serbia își plânge copiii. Opt elevi și un paznic și-au pierdut viața miercuri într-o avalanșă de gloanțe. Câțiva dintre copii au fost înmormântați, printre care și fiica antrenorului echipei de volei SCM Zalău. Sute de oameni au vrut să fie acolo, pentru a-și lua, printre lacrimi și regrete, rămas bun.

Duminică a fost a treia zi de doliu național, iar furia printre localnici crește. Trotuarul din fața școlii unde au murit cei opt elevi a devenit loc de pelerinaj, iar oamenii și-au strigat durerea în cuvinte scrise negru pe alb într-o carte de condoleanțe.

Au curs șiroaie de lacrimi în Serbia, în ziua în care 5 dintre victimele masacrului din școală au fost conduse pe ultimul drum. La Belgrad au ajuns și jucătorii de la SCM Zalău, pentru a fi alături de antrenorul clubului, a cărei fiică a fost ucisă în atacul de miercuri.

Tragedia a șocat pe toată lumea.

Claudiu Bujor, directorul clubului de volei SCM Zalău: Am rămas fără cuvinte, nu știam ce să zicem, nu știam nici cum să reacționăm. Dânsul, imediat cum a aflat vestea a plecat spre casă, însoțit de un voleibalist care a condus mașina, că dânsul nu mai era în stare.

Adrian Feher, managerul echipei de volei masculin SCM Zalău: Am ținut în mod deosebit să fim aici, alături de antrenorul Dragan, în aceste momente grele pe care le trece cu familia. A fost o veste grea, șoc pentru noi, mă gândesc ce e în sufletul lui și în inima lui când a aflat tragica veste.

Cu doar o zi înainte de tragedie, antrenorul primise vestea că fiica lui îi călca pe urme, în sport. Era în culmea fericirii.

Adrian Feher: Chiar cu o zi înainte, povestea chiar despre fetița lui, am înțeles că a fost selecționată în echipa de volei de junioare și era chiar fericit pentru ea că a ajuns aici, că îi calcă pe urme. Deci, vă dați seama, a doua zi să primești tragica veste.

În masacrul de miercuri din școala din Belgrad și-au pierdut viața 8 copii și un paznic, iar alți 6 elevi și o profesoară au fost răniți.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Olena Zelenska și Dmitro Kuleba, vizită oficială în Serbia la invitația Tamarei Vucic

Kosovo vrea în Consiliul Europei, dar nu este de acord cu condițiile de aderare

Xi Jinping a fost așteptat cu o horă sârbească pe aeroportul din Belgrad

Cutremur la granița României, marți dimineață

Partenerii noștri