Live

Un polițist sub acoperire care a fost bătut crunt de colegii săi primește despăgubiri de 23,5 milioane de dolari

Data publicării:
Protest față de achitarea unui polițist american care a împușcat mortal un tânăr de culoare. Foto: Profimedia

Un fost polițist american care a fost bătut cu brutalitate de colegii săi în timp ce lucra sub acoperire trebuie să primească despăgubiri de 23,5 milioane de dolari, a decis un judecător din St. Louis.

Luther Hall a fost grav rănit în 2017 în timpul unuia dintre numeroasele proteste care au urmat achitării unui alt polițist, Jason Stockley, care fusese acuzat de crimă pentru că a împușcat mortal un bărbat de culoare, relatează ABC News.

Hall a soluționat deja un proces separat cu municipalitatea, pentru 5 milioane de dolari. În 2022, i-a dat în judecată pe trei foști colegi - Randy Hays, Dustin Boone și Christopher Myers - pentru rolul jucat de aceștia în rănirea lui.

Hall a depus mărturie în instanță și a vorbit despre problemele fizice și emoționale grave cu care s-a confruntat în urma bătăii. A suferit mai multe hernii de disc și o leziune a maxilarului, care l-a lăsat în imposibilitatea de a mânca. A dezvoltat calculi biliari cu complicații, necesitând intervenții chirurgicale.

„Domnul Hall a îndurat această bătaie severă, știind că era administrată de colegii săi, care au jurat să slujească și să protejeze cetățenii”, a spus judecătorul Joseph Whyte.

Atacul a avut loc pe 17 septembrie 2017, la câteva zile după ce Stockley a fost achitat pentru împușcarea mortală a unui tânăr de 24 de ani, Anthony Lamar Smith, pe 20 decembrie 2011. Hall era în misiune sub acoperire și se întorcea spre sediul poliției atunci când polițiști în uniformă i-au ordonat să se așeze la pământ, apoi l-au bătut cu brutalitate.

Hays, Boone, Myers și un alt polițist, Bailey Colletta, au fost inculpați în 2018 pentru lovirea lui Hall.

Hays a fost condamnat la 4 ani de închisoare, dar a fost între timp eliberat sub supraveghere. Boone a fost condamnat la un an de închisoare cu executare, iar Meyers a fost condamnat cu suspendare pentru că și-a recunoscut fapta. Colletta, de asemenea, a fost condamnat cu suspendare pentru că a mințit anchetatorii FBI și instanța în legătură cu bătaia suferită de Hall.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sindicaliştii din muzee sunt supărați pe declarațiile lui Ciolacu și îi oferă un contract de voluntariat pentru patru ore pe zi

Un fost șef de poliție a fost prins în timp ce conducea haotic în Constanța. S-a ales cu dosar penal după ce a refuzat să fie testat

Funcționarii din Parlament se solidarizează cu protestul angajaților de la Palatul Victoria și cer salarii mai mari

Marcel Ciolacu va discuta cu salariaţii din Guvern care protestează: Am să fac un teambuilding ca să ne cunoaştem mai bine

Partenerii noștri